Canon og Technicolor samarbeider

Har du et Canon speilrefleks med filmfunksjon kan du glede deg over denne nyheten.
Har du et Canon speilrefleks med filmfunksjon kan du glede deg over denne nyheten.
Et testbilde fra Technicolor.
Et testbilde fra Technicolor.

For et par uker siden lanserte Technicolor at de samarbeider med Canon om en fargeprofil til deres speilreflekskameraer med filmfunksjon. Denne profilen, som kalles "CineStyle", skal bli tilgjengelig for gratis nedlastning 30. april.

Technicolor er kanskje mest kjent for å være et av verdens største fargeprosesseringsselskap innen fargefilm i Hollywood fra 1922 til 1953. Mange av Walt Disneys produksjoner ble laget i Technicolor, blant annet Snøhvit og de syv dvergene fra 1937.

Les også: INTERVJU: Et møte med Philip Bloom

Nå har imidlertid den gamle giganten slått seg sammen med Canon i et spennende prosjekt. De har utviklet en Picture Style profil (som er navnet på Canons fargeprofiler) som kommer med programmet EOS Utility. Dette programmet er standardprogramvare for alle Canons speilrefleksmodeller.

I EOS Utility kan man lage sin egen Picture Style, som er mer avansert enn tilpasningsmuligheten til Picture Style på selve kameraet. Disse profilene kan man lagre og laste over til kameraet via USB. Man har også muligheten til å legge sine egne profiler på nett, og hvis man googler dette finnes det drøssevis av profiler man kan laste ned.

Les også: Sesongavslutningen av House filmet med speilrefleks

Technicolors "CineStyle" er nettopp en slik profil, og er i utgangspunktet rettet mot kunder som bruker Technicolor i sin postproduksjon og som ønsker å bruke Canons speilrefleksmodeller i sine prosjekter. Ved å designe en profil som er lik på tvers av kamerautstyr, vil det bli lettere å få fargene like om man bruker Canons speilrefleksmodeller som for eksempel sekundærkameraer i en produksjon.

Dette er også en god nyhet for de som filmer med Canons speilrefleks på hobbybasis også, og som liker å redigere filmene sine i postproduksjon. Den nye fargeprofilen vil være gratis, og vil som sagt være tilgjengelig for nedlasting fra Technicolors hjemmeside i slutten av april.

Les også: Følgefokus til speilrefleks

Under kan du se en presentasjonsvideo av Technicolors CineStyle for Canons HDSLR:Kilde: www.photographybay.com

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen