Canon med vidvinkelobjektiv til XL-H1

Noe av det Canon vektlegger som et godt argument for å velge deres HD-videokamera er muligheten for å bytte objektiver. Canon XL2 har allerede et relativt variert utvalg av objektiver, men selv om XL2 og XL-H1 er like på mange områder er ikke disse objektivene tilpasset den høydefinerte bildebrikken og kan derfor ikke brukes sammen med den nye modellen.

Alternativ tekst mangler

Da er det naturlig at Canon må utvide sitt reportoar av objektiver til denne modellen også. Det begynner de med nå ved å lansere objektivet med det klingende navnet "Canon HD Video Lens 6X Zoom XL 3.4-20.4mm L". Som det kommer fram av navnet er det snakk om et vidvinkelobjektiv med 6x zoom. Oversetter vi tallene til 35mm skala vil det tilsvare 24.5 til 147mm.

I objektivet finner vi innebygde ND-filtre(2 grader), manuel blender justert via en ring(f/1.6 - 2.6), fokus -og zoom-"presets" og ikke minst en teknologi kalt Minimum Object Distance (MOD) som i korte trekk skal gjøre at kameraet ikke fokuserer på støv eller andre uvedkommende partikler på linsen, men heller på motivet. Med dette viderefører Canon den noe mer avanserte stilen vi finner på tilsvarende objektiver til XL2.

Med en pris på 3000 dollar, antakelig nærmere 20'000 kroner på det norske markedet er dette dog noe du skal ha litt midler for å kjøpe.

Til slutt skal vi nevne at Canon har lansert to nye HD-videokameraer som vil plassere seg hakket under XL-H1 og muligens da på et mer prisvennlig nivå. Disse er kun lansert i USA foreløpig og vi venter spent på en europeisk lansering. For mer info se her.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen