Canon med speilrefleks og noggo attåt

 Canon presenterte i dag den foreløpig siste delen av sitt vårsortiment. Denne gangen var det speilreflekskameraet EOS 550D som stod i sentrum. Kameraet er det foreløpig mest avanserte i forbrukerserien av speilrefleks.

 

EOS 550D

Dette speilreflekskameraet kan skilte med 18 megapiksler og har en DIGIC 4 bildeprosessor i tillegg til å kunne ta opp file i full HD, nærmere bestemt 1920 x 1080. Kameraet kan også gir ISO fra 100 - 6400 som kan utvides til 12 800. Det hr også en forbedret støyreduksjon som gir bedre kvalitet ved lav belysning. Kameraet har også 14-bits bildeprosessering som gir en jevnere fargegradering og naturtro farger som gir gode utskrifter og skjermvisninger. 550D støtter også serieopptak med 3,7 bilder per sekund.

 

En 7,7 cm LCD-skjerm med 1 040 000-punkters oppløsning gjør det mulig å se bildet 100 %, helt uten hvite kanter. Antirefleksbelegg med vannavstøtende funksjon gjør det også lettere å studere skjermen i lyse omgivelser og fra ulike vinkler.

 

Kameraet er tilgjengelig fra 24. februar og prisen er foreløpig usikker.

 

3 nye IXUS-modeller

I tillegg til speilreflekskameraet slipper Canon også tre nye kameraer i IXUS-serien. Dette er Canons designserie og alle kameraene kommer i flere forskjellige farger.

 

IXUS 210 har 14,1 megapiksler og et 24mm objektiv med 5x optisk zoom. IXUS 210 er IXUS-seriens mest avanserte modell med Touch-skjerm. Med store ikoner som er lette å trykke på mens du fotograferer, får du tilgang til de mest brukte kamerafunksjonene, mens et navigerbart Touch menysystem gir tilgang til andre kamerainnstillinger. Med Touch AF kan du fokusere på objektet ved å berøre skjermen. Hvis objektet beveger seg, vil kameraets integrerte Servo AF/AE automatisk følge det, og opprettholde både fokus og eksponering.

 

En 8,8 cm Touch LCD-skjerm gir god navigering i det berøringsgrensesnittet. Med god farge-gjengivelse og høy kontrast kan du også se på bildene fra så å si alle vinkler. Aktivt display gjør det mulig å bla gjennom bildene ved å berøre siden av kameraet. Kameraet han også ta opp HD-film i 720p.

 

Kameraet kommer i salg i februar og vil koste 3299 kroner.

 

I tillegg kommer to billigere IXUS-modeller. IXUS 130 og IXUS 105 er enkle, små og begge modeller har 28mm vidvinkel og 4x zoomobjektiv. På megapikselsiden har 130 14,1 megapiksler mens lillebror 105 kan skilte med 12,1 megapiksler. Begge har en skjerm på 6,8 cm. 130 kan også ta opp film i HD (720p). IXUS 130 gir deg også mulighet til å ta det bilder på nye måter. Du kan smile eller blunke med et øye for å aktivere utløseren når du er på plass. 

 

Kameraene kommer for salg i februar og vil koste henholdsvis 2799 og 1899 kroner.

 


 

Nytt Powershot

I sin  superzoom-serie kommer Powershot SX210 IS. Kameraet har vidvinkel 14x zoomobjektiv, 14,1 megapikslers oppløsning og DIGIC 4-prosessering. Dette er et allsidig kompaktkamera som gir fleksibilitet for alle forhold. Kameraet håndterer også 720p HD-video med zoom og stereolyd.Kameraet har også en 7,6 cm stor skjerm. Kameraet kommer også med en lang rekke forhåndsdefinerte bildemuligheter. PowerShot SX210 IS gir deg også full manuell kontroll med kamera-innstillingene. Blenderåpning, lukkerhastighet, ISO og fokusering kan styres manuelt og gir deg anledning til å eksperimentere med bilder.

 

Dette kameraet kommer for salg i mars og vil ha en prislapp på 3399 kroner.  

 

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen