Canon lanserer XEED SX50

Spesifikasjoner er lagt inn i Produktguiden

Se spesifikasjoner i Produktguiden

Pressemelding

XEED SX50 – Canons nye SXGA+ superkompakte multimediaprojektor

Oslo 24. september 2004.

Canon, markedsleder innenfor fotografi og bildeteknologi, lanserer i dag sin nye multimediaprojektor XEED SX50 – en projektor med SXGA+-oppløsning og med et fantastisk kompakt design og en hyggelig prislapp!

XEED SX50 kan skryte av en lysstyrke på 2500 lumens, en høy kontrastgrad på 1000:1, og et høyytelses 1,7x zoomobjektiv. Resultatet er en ekstremt høy bildekvalitet. En oppløsning på 1400 x 1050 pikslers SXGA+-oppløsning har kapasitet til å projisere meget detaljerte bilder som CAD-tegninger, tekniske data, kompliserte design og superskarpe filmbilder.

“XEED SX50 er et virkelig revolusjonerende apparat," sier Bent Broklev, produktsjef i Canon Norge. "Med en unik forening av presisjonsoptikk og avansert elektronikk, har Canon utviklet en SXGA+-projektor til en brøkdel av størrelsen og prisen på de andre produktene på markedet.”

Krystallklar oppløsning

Tre avanserte LCOS (Liquid Crystal on Silicon)-paneler gjør det mulig for XEED SX50 å produsere den knivskarpe SXGA+-bildekvaliteten. Mellomrommene mellom LCD-bildepunktene som du finner på konvensjonelle projektorer, skaper bilder som fremstår som om de var dekket av et fint nett med små ruter. Med minimalt mellomrom mellom bildepunktene på LCOS-panelet vil diagonale linjer i presentasjonene gjengis med en suveren klarhet, og subtile graderinger gjengis krystallklart med en eksepsjonelt klar gråtonevisning.

Unik teknologi

For å overvinne det upraktiske formatet og den høye prisen på tradisjonelle LCOS-projektorer, har Canon utviklet sitt AISYS (Aspectual Illumination System)-system, et unikt optisk lyssystem som inkorporerer LCOS-teknologien i et utrolig kompakt hus. Ved å optimalisere lyset fra projektorlampen i forhold til spesifikasjonene for LCOS-panelene og PBSs (Polarization Beam Splitter), gir AISYS en lett og kompakt enhet uten at det går på bekostning av lysstyrken og kontrasten.

XEED SX50 veier bare 3,9 kg og har en imponerende kontrastgrad på 1000:1 som gir ekstra dybde til bildene. 2500 lumens sikrer suverent klar projeksjon av bilder til og med i lyse rom. AISYS ikke bare reduserer størrelsen på XEED SX50, men ved å integrere Canons unike teknologi og LCOS-panel i ett enkelt optimalisert system, overvinnes også komplikasjonene ved andre LCOS-projektorer. Med mindre, mer effektive komponenter og færre komplikasjoner kan Canon tilby dette apparatet til en usedvanlig lav pris.

Optiske fortrinn

Canon nyter godt av en 60-årig ekspertise i optisk innovasjon og design, og Canons ingeniører befinner seg som kjent i forkant av bilde- og objektivutviklingen. I tillegg til utviklingen av XEED SX50’s nye AISYS-optiske system, har Canons kontinuerlige forskningsengasjement ført til en ny projeksjonslinse. En 1,7x zoom oppnår en sterk forstørrelse med minimal forvrengning over hele zoomspekteret, mens to asfæriske elementer eliminerer avvik og gir høy kontrast fra ytterkant til ytterkant.
Projektorlinseelementene har et spesielt belegg som begrenser de skadelige refleksene som gir bleke bilder, og sikrer en suveren lysstyrke.

Den optimale vinkel

Et kraftig 1,7x zoomobjektiv gir ikke bare en fleksibel plassering av projektoren, men den vide projeksjonsvinkelen tillater også projeksjon av store bilder i små rom. Keystone-korreksjonsfunksjonen forhindrer horisontal og vertikal forvrenging opptil +/– 20 grader. En justerbar fot med fjær gjør det mulig å heve eller senke XEED SX50 (opptil 10 grader) med én hånd.

Fargepresisjon

Ved å optimalisere designet på de optiske systemkomponentene som PBS og fargevelger, blir lyset presist og effektivt separert før det sendes til LCOS-panelene, og deretter like presist satt sammen igjen. Resultatet er klare, sanne farger som gjengis med høy kontrast og en eksepsjonell fargebalanse.
En sRGB-modus sikrer fargekonsistens med andre sRBG-kompatible systemer. En 6-akset fargejusteringsfunksjon sikrer en optimal fargejustering for hver enkelt RGB- og CMYfargeakse. Dette er ideelt for designere som må stole på at fargene projiseres presist.

Innstillinger og film

Enkle programvalg gir den beste bildeinnstillingsbalansen for de ulike presentasjonstypene. Velg mellom programmene Standard, Dynamisk , sRGB og Kino. XEED SX50 er ideell for projeksjon av film – LCOS-panelene fungerer med dobbel bildehastighet for å gi flimmerfri, høykvalitets, sømløs film- og videovisning.
En progressiv skanning skaper et levende bilde og dermed en optimal visning. Med jevnere bevegelse, klare diagonale linjer og superskarp tekst, er projektoren ideell for film, video og også bilder med svært høy oppløsning. En SXGA+-oppløsning støtter film av høyeste kvalitet, slik at XEED SX50 faktisk kan vise full 720p eller noe komprimerte 1080p-videofilm.

Tilkobling og tilbehør

XEED SX50s avanserte tilkoblingsmuligheter tillater projeksjon fra bærbare PC-er, VCR-apparater, DVD-spiller og annet multimediautstyr. HD støttes både gjennom DVI- og komponent Video-kontaktene. En analog RGB ut er ideell for tilkobling av ekstern monitor og projeksjon.
Blant tilbehøret finner du en fjernkontroll og PC-kabel (DVI-Dsub 15), komponentkabel (D-sub 15-RCA*3) og USB-kabel. Et takfeste er også tilgjengelig (tilleggsutstyr) slik at apparatet kan henges opp under taket.


Prisantydning:

Canon XEED SX50 Anbefalt uts.pris 36.399,-
Salgstart: November 2004

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen