Canon lanserer to nye skannere i Canoscan-serien

Canons nyeste skannere er beregnet til bruk både i hjemme og profesjonelt. Felles for de to nye A4-modellene er at de er av Flatbed-typen med Z-deksel, støvfjerning og hurtigknapper for standard funksjoner.

Canoscan 4200F i Prisguiden

Canoscan 4200F er beregnet for kontor eller hjemmebruk. Den har en optisk oppløsning på maks. 3200x6400 dpi i 48 bits fargedybde.

Det er også lettvint å skanne større objekter med det hevbare Z-dekslet. Således kan bøker eller andre objekter skannes inn. Skanneren er utstyrt med USB2.0-inngang, for rask overføring av innskannede data. I front er det også fire hurtigknapper, for hurtig skanning, kopiering, e-postsending eller opprettelse av .pdf-fil.

4200F leveres også med en adapter for 35mm-film. Kombinert med automatisk støvfjerningsfunksjon gjør dette visstnok innskanning av bilder, og lignende, til en enkel sak.

Med skanneren leveres ScanGear(R) CS, CanoScan Toolbox, ArcSoft(R) PhotoStudio(R) og ScanSoft(R) OmniPage(R) SE OCR, som skulle dekke de fleste oppgaver.

Skanneren er for øyeblikket ikke tilgjengelig i Norge, men har blitt lansert i USA og Europa. Erfaringsmessig er det derfor bare et tidsspørsmål før Canoscan 4200F er tilgjengelig for markedet i Norge. Prisen på det norske markedet er også ukjent, men er fra Canon oppgitt til $99.99.

 

Canoscan 9950F i Prisguiden

Canoscan 9950F er storebroren til Canoscan 9900F, og leveres med Canons Hyper CCD IV, et nytt optisk system. Dette gir mulighet for oppløsninger opp til 4800x9600dpi.

9950F har en ny Super Toric (ST) linse, noe som gjør skanneren til den første av Canons flatbed-skannere med asferiske linse-elementer. Blant annet innebærer dette at mer lys slipper gjennom linsen, noe som gir høyere kvalitet og raskere innskanning.

I likhet med 4200F, har også 9950F Z-deksel, for innskanning av større objekter. Med multi-skannmodus kan den også skanne inn opptil tretti 35mm-negativer og importere hver enkelt negativramme som et eget bilde.

Siste generasjons støv- og støy-fjerning, FARE level 3 er innebygget. Denne fjerner dette ved hjelp av en infrarød skanning av overflaten, eksempelvis av et bilde. Ekstra funksjonalitet i FARE level 3 er Backlight-korreksjon, som gjør brukeren i stand til å endre eksponeringsfeil av objekter med baklys.

Canoscan 9950F har de samme fire hurtigknappene i front som 4200F, og er utstyrt med USB2.0 og Firewire-tilkobling (IEEE1394a).

Canon leveres samme basisprogramvare som til 4200F, men har i tillegg bundlet Adobe(R) Photoshop(R) Elements 2.0 og Presto! PageManager med skanneren.

9950F er i skrivende stund ikke tilgjengelig i Norge. Prisen er ukjent, men er fra Canon oppgitt til $399.99.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen