Canon lanserer superkamera

Kamerahøsten er for alvor i gang, og i dag har Canon offentliggjort sine store nyheter for høsten. Flaggskipet er speilreflekskameraet EOS 5D Mark II, med en oppløsning på hele 21.1 megapiksler.

- Dette er en kameralansering som savner sidestykke i kraftfullhet, sier en tydelig stolt daglig leder i Canon Norge, Trond Langeland.

Imponerende spesifikasjoner
Han sier det nye kameraet ikke er noen direkte etterfølger til EOS 5D.

- Ja, det erstatter EOS 5D, men nei, dette er et helt nytt kamera, sier Langeland.

EOS 5D Mark II har en rekonstruert CMOS-sensor med ISO-følsomhet helt opp til 25.600 gjør at du kan ta bilder uten blitz i svært mørke omgivelser, og den nye prosessoren Digic 4 som blant annet skal øke hastigheten og minske støy. Du kan lese alt om de ulike spesifikasjonene i faktaboksen på høyresiden.

- Dette er det største ISO-området på noe speilreflekskamera, og det er kombinasjonen av CMOS-brikken og Digic 4-prosessoren som gjør det mulig, sier Trond Sliper, produktsjef i Canon Norge.

Den nye trenden blant speilreflekskameraene er muligheten for opptak av film i full HD-oppløsningen. Også nye Canon 5D Mark II har denne funksjonen, og du kan ta opptak i full 1080-oppløsning med 30 bilder per sekund.

Toppmodeller også i Powershot og Ixus

Både Powershot- og Ixus-serien har fått nye toppmodeller, og alle har den nye Digic 4-prosessoren. Powershot G10 har 14,7 megapiksler og et 5 ganger zoom vidvinkelobjektiv (28mm) med optisk bildestabilisator. Skjermen er på tre tommer, og kameraet har også mulighet for RAW-opptak og støtte for Digital Photo Professional. Prisen ligger rundt 5.000 kroner.

PowerShot SX1 IS har en 10 megapikslers CMOS-sensor, 20x vidvinkelobjektiv (28mm) med optisk bildestabilisator og mulighet for HD-videoopptak. SX1 IS har også mulighet for serieopptak på fire bilder per sekund, og koster rundt 5.200 kroner.


Her er Powershot SX1 IS.

PowerShot SX10 IS har også 10,0 megapiksler og 20x vidvinkelobjektiv (28mm) med optisk bildestabilisator, men her er det ikke mulighet for å gjør HD-opptak, noe som gjør prisen lavere - rundt 3.600 kroner koster SX10.

På Ixus-siden er det kommet to nye kamera, Digital Ixus 980 IS og Digital Ixus 870 IS. Førstnevnte har hele 14,7 megapiksler og 3,7x objektiv med optisk bildestabilisator. Dette er det første Ixus-kameraet som har mulighet for manuell innstilling av blender og lukker, men har også et stort utvalg av avanserte automatiske funksjoner. 870 IS har 10,0 megapiksler, 4x vidvinkelobjektiv (28mm) med optisk bildestabilisator og en tretommers LCD-skjerm. Kameraet kommer i sølv eller gull, og vil koste rundt.


Slik ser Digital Ixus 980 IS ut.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen