Canon lanserer PowerShot S2 IS

Se større bilder i produktguiden

Den forrige modellen har vært på markedet i over ett år, og med den farten utviklingen går, er det flere ting ved PowerShot S1 IS som allerede er foreldet. Canon har derfor sluppet en oppgradering som ser meget spennende ut.

Det første vi legger merke til er at det ser omtrent ut som forgjengeren. Designen er omtrent som et lite speilreflekskamera. Men under ”panseret” skjuler det seg mange oppgraderinger. Det har blant annet fått 5 megapiksler mot forgjengerens 3,1. Ikke det at megapiksler betyr all verden, men å gå opp fra 3 til 5 vil faktisk bety mye ved litt store forstørrelser.

Superzoom
Zoomen er utvidet til 12x, og dekker nå brennvidder tilsvarende 36-432mm. Med en lysstyrke på f/2,7-3,5 er dette svært bra. Den optiske bildestabilisatoren gjør også sitt til at det er mulig å få skarpe bilder selv på så store brennvidder uten bruk av stativ. Vi liker å se at produsenten har klart å lage et såpass lyssterkt objektiv selv med så stor zoom.

Forbedret videofunksjon
Videofunksjonen er det flere og flere som vet å bruke, men dessverre har denne på de aller fleste kameraer manglet en del. Dette har Canon gjort noe med, og introdusert en del teknologier som vi mener vil gjøre funksjonen mye nyttigere.

For det første har de utstyrt zoom-motoren, i tillegg til fokusmotoren, med Canons raske og lydløse USM-motor. Det gjør at man kan zoome mens man filmer. Det har tidligere ikke gått an, fordi lyden fra zoom-motoren ville ødelagt lyden på filmopptaket.

Se større bilder i produktguiden

Deretter har de lagt inn noen muligheter for enkelt å starte filming mens du fotograferer, og å fotografere mens du filmer. Det er lagt inn en knapp som starter filmopptak i 640x480 med 30 bilder pr. sekund når du trykker på den. Du slipper med andre ord tidkrevende endringer av innstillinger for å starte et filmopptak. Nyttig når en spennende scene plutselig dukker opp.

Det er også mulig å ta bilder i full oppløsning mens du filmer. Da vil video-opptaktet dessverre midlertidig avbrytes, men vil fortsette automatisk straks bildet er lagret. Når de også har utstyrt kameraet med stereolyd, og mulighet for kontinuerlig opptak i full kvalitet i opp til en time, ser det ut som Canon tar mål av seg til å tilby et kamera som kan ta fullgod video. Vi er fortsatt litt skeptiske til hvordan dette blir, sammenliknet med et videokamera, men det er svært spennende å se at denne utviklingen går så fort framover. Mange ønsker ikke et dedikert videokamera, men liker å ha muligheten til å ta opp film noen ganger.

Digic II
I likhet med alle kameraene Canon har sluppet i år, bruker også dette Canons egen DIGIC II signalprosessor. Canon hevder at bruken av denne ” har økt hastigheten for autofokus med ca. 45%” De sier ikke hva den er økt i forhold til, men vi må gå ut fra at det er i forhold til forgjengeren. Det er i så fall en svært god nyhet, siden autofokushastigheten var ett av de store ankepunktene mot forgjengeren.

Dessverre har Canon bare fått plass til en LCD-skjerm på 1,8 tommer. Det er relativt lite i dag, men skjermen er dreibar, og disse er ofte mindre enn andre. Dessuten har kameraet eletronisk søker, med den samme oppløsningen, så den kan brukes i mange tilfeller. Vi hadde likevel gjerne sett en større skjerm på dette kameraet.

Andre nyheter
Det er to andre ting vi merker oss. Det ene er at man fritt kan plassere fokuspunktet hvor man vil i søkeren. Det er ikke lenger et begrenset antall fokuspunkter som på tidligere kameraer. Nå er det bare ett fokuspunkt, men du kan plassere det hvor du vil innenfor hele bildet.

Det andre er at minste fokusavstand er 0 cm. Man kan med andre ord ta skarpt bilde av noe som er klistret inntil linsa. Det forutsetter selvfølgelig at det får lys bakfra, så det bør være delvis gjennomsiktig, ellers blir det bare en silhuett.

For de som ikke får nok med 12x zoom finnes det også vidvinkel- og teleforsatslinser som totalt gir 24x zoom, med brennvidder tilsvarende 27-648mm.

Vi var begeistret for forgjengeren, til tross for noen svakheter. Når det ser ut som disse svakhetene er forbedret, og andre egenskaper styrket, så kan det se ut som vi har et meget allsidig og bra kamera i PowerShot S2 IS. Vi får håpe at Canon ikke har introdusert nye svakheter.

Kameraet er forventet på markedet i mai, med en anbefalt utsalgspris på 5499,- kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen