Canon lanserer nytt G-serie kamera

Canons PowerShot G-serie har alltid vært populær både blant amatører og profesjonelle, og har således hatt en unik nisje i markedet. Så sent som for et par uker siden fikk Akam indikasjoner fra Canon som tydet på at G-serien lå brakk, men slik viste det seg altså å ikke være.

Canon PowerShot G7
Se større bilde av G7 i produktguiden

Designmessig kan G7 minne litt om klassiske Contax G2, og slekter nok vel så mye på det rent utseendemessig som forgjengerne i G-serien. For eksempel har G7 ikke den vridbare LCD-skjermen som forgjengerne i G-serien har hatt. Sannsynligvis har Canon valgt å droppe den til fordel for G7s større skjerm på 2,5”.

Som Ixus-kameraene som ble lansert i går har G7 også blitt utstyrt med Canons nye Digic III bildeprosessor, noe som betyr raskere respons, forbedrede støyegenskaper, og funksjoner som ansiktsgjenkjennings-AF/AE. Sistnevnte evner å gjenkjenne ansikter, sannsynligvis basert på øynene, på forholdsvis lang avstand, men kun noenlunde rett forfra. Ifølge Canon skal denne funksjonen fungere på alt fra teddybjørner til slitne Canon-ansatte, men ikke dersom motivet er i profil eller har deler av ansiktet skjult. Funksjonen gjør at kameraet fokuserer på det mest prominente ansiktet i bildet, og følger det dersom det beveger seg. Kameraet er i følge Canon i stand til å skille opp til 60 ansikter i samme bilde fra hverandre, men på grunn av brukervennlighetshensyn har man valgt å begrense dette i praksis til ni. Det er forøvrig ikke bare fokus som kan bestemmes på denne måten, men også eksponeringen kan med denne funksjonen spotmåles fra motivets ansikt. Etter å ha testet funksjonen kan Akam konkludere med at den faktisk fungerer overraskende godt, selv om responsen var noe treg i testkameraene vi fikk prøve. I skrivende stund vet vi ikke om disse kameraene var representative for de som vil slippes på markedet.

Canon PowerShot G7
Se større bilde av G7 i produktguiden

Kameraet slippes i løpet av oktober, og veiledende pris er kr 5199,-, men de fleste nettbutikkene kommer nok til å legge seg et godt stykke under dette.

I det hele tatt er dette et kamera som gir et veldig godt inntrykk, men desverre ikke helt 100%. Vi savner spesielt en vidvinkel på mer enn de vanlige 35mm, og at et kamera som dette ikke kan lagre RAW-bilder er nok en ganske gedigen tabbe av Canon, segmentet tatt i betraktning.Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen