Canon kikker i glasskulen

Fremtidens kamera blir utvilsomt ikke som dagens, og på Shanghai World Expo 2010 har Canon avslørt hva de anser som sitt drømmekamera.

Canon Wonder Camera er et konseptkamera som viser hvordan Canon ser for seg fremtidens kamera, i denne sammenhengen er fremtiden rundt 2030. Kameraet kan også sees på som en indikasjon på hva som vil dukke opp på kamerafronten i tiden før fremtiden.

Alt i fokus

Canons fremtidskamera har kjapp autofokus, og mulighet for at alt i bildet er i fokus. Kameraet har i utgangspunktet kun mulighet for opptak i video. Med fremtidens store bildebrikker, med enorm oppløsning, er det ikke noe problem å hente ut stillbilder i etterkant.

På samme måte vil digital-zoom og beskjæring i etterkant, ikke by på samme utfordringer som i dag. Om det skulle være nødvendig, da.

Zoom ved å føre fingeren frem og tilbake. (FOTO: Fra presentasjonsvideo)
Zoom ved å føre fingeren frem og tilbake. (ALLE FOTO: Fra presentasjonsvideo)

Enorm tele

Canon ser nemlig for seg at kameraet har et objektiv som dekker alle tenkelige bruksområder. Fra macro, til vidvinkel og tele. Canon sier ingenting om hvor mye vidvinkel en kan forvente seg, men med 5000mm i den lange enden, skulle kameraet tilfredsstille de fleste tele-entusiaster.

Med en så stor telezoom, er det viktig med den forbedrede bildestabilisatoren, som sørger for at det faktisk er mulig å filme på slike brennvidder. Canon ser også for seg at stabilisatoren skal fjerne behovet for stativ, ved lange eksponeringer.

Knapper og brytere hører fortiden til - du kommuniserer selvsagt med kameraet gjennom et trykkfølsomt grensesnitt. Dette åpner også for at kameraet har en glatt og kurvet overflate.

Gizmag har en video fra Canons presentasjon, som du kan se her:

Les også: Med solkraft rundt nakken

Les også: Fremtidens Nikon-kompakt?

Les også: Blindekamera fra Samsung

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen