Canon Ixus med Wi-Fi

Utseendemessig likner kameraet litt på Ixus 700, men er litt lenger, litt lavere og litt tynnere. Spesifikasjonene er nesten identiske med Ixus 50, med 5 megapiksler, 2 tommers LCD-skjerm og 3x optisk zoom.

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Den store forskjellen ligger altså i den trådløse teknologien. Den muliggjør blant annet direkte utskrift til skriver, uten bruk av kabler. Det forutsetter at skriveren kan motta signalene, og Canon har løst det ved å legge ved en trådløs adapter for USB-porten på skriveren. Adapteret skal fungere med alle PictBridge-kompatible skrivere. Hvis du ikke har en slik, kan du overføre bildene trådløst til PC-en, og sette det opp slik at bildene automatisk blir skrevet ut på tilkoblet skriver.

Det er også mulig å fjernstyre kameraet fra PC-en, og å overføre bilder fra kameraet, etter hvert som de tas.

Det er støtte for både WEP og WPA-PSK sikkerhetsprotokoller, for å sikre nettverket.

Det er mulig å lage lysbildeframvisninger i kameraet, som du så kan se enten på kameraets 2 tommers LCD-skjerm, eller på en TV, ved å benytte A/V-utgangen.

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Men spørsmålet vi stiller oss er hvilken nytte dette har. I dag får du ikke koblet kameraet opp i trådløse nett rundt om i verden, for automatisk overføring til andre steder. Til det trengs spesiell funksjonalitet – ftp-klinet eller nettleser. Du får dermed kun brukt det på ditt eget nettverk. Kommunikasjonen går med IEEE 802.11b, altså maks 11mbit pr. sekund, så overføringshastigheten blir lavere enn hvis du bruker en kabel. Vi ville også anta at nettkortet bruker en del strøm, og dermed får man redusert batterilevetid. Med de samme spesifikasjonene som Ixus 50, er det også større. Fordelen man står igjen med er dermed å kunne fjernstyre det fra PC, samt å ta bilder ett sted innenfor det trådløse nettverket, og se det umiddelbart på en PC et annet sted i samme nettverk. Vi synes dette er en relativt dårlig utnyttelse av de muligheter trådløse nettverk gir. Men dette gjelder også for tilsvarende modeller fra andre produsenter.

Ixus Wireless vil bli tilgjengelig i januar, og har en anbefalt utsalgspris på 4699,- kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen