Canon Ixus 860 IS

Introduksjon

Med lanseringen av Canon Ixus 850 IS våren 2006, innfridde Canon manges ønsker om et drømmekamera: Et kompakt hus med et bredt spekter av funksjoner som bildestabilisator og ansiktsgjenkjenning, kombinert med en ideell brennvidde. På papiret var vi her i Akam imponert. Men den viktigste nye "funksjonen" - en vidvinkel tilsvarende 28 mm ga bildeskarphet under middels standard. Dermed mista Canon oss en smule mens andre prosdusenter, i særs Panasonic, vant terrotorium på kompakte vidvinkelkameraer med utmerket hjørneskarphet. Derfor var vi nok litt mer skeptiske til oppfølgeren Canon Ixus 860 IS, men det har blitt en populær modell i år, så da må vi legge fortiden bak oss og gi Canons eneste ultrakompakte vidvinkelkamera en real sjanse.

Les hele testen her.

Fysisk

Skjermen er blant de mest lyssterke vi har sett, men med tre tommer er også søker borte. Huset er solid og elegant i velkjent Ixus-stil med stativfeste og blits på riktig sted. Igjen, optikken er det store kjøpsargumentet her, med en vidvinkel på 28 mm, men med nokså standard lysstyrke.

I bruk

Som et avansert ultrakompakt kamera får man i tillegg til en rekke standard scene-innstillinger, litt ekstra kontroll, med blant annet ulike fargeparametere og et utvalg lange lukkertider. Makrobilder tar du med mer enn godkjent nærgrense, bildestabilisator fungerer som forventet og du får hele fem videoinnstillinger å leke deg med. Best av alt lar Canon oss stille inn en egen knapp - til for eksempel direkte start av videoopptak. Stort sett er dette et brukervennlig kamera men et litt nervøst anlagt, berøringssensitivt menyhjul, kladder til opplevelsen litt.

Bildekvalitet

Denne gang er bildekvaliteten på plass, med hjørneskarphet på linje med konkurrentene. Kromatisk feilbrytning øker mot utkanten av bilderammen, men er ikke alt for skjemmende. Ikke toppen av haugen, men god bildekvalitet for 8 megapiksler å være.

Konklusjon

 

 


  - Definerbar funksjonsknapp - Uoptimalt berøringssensitivt funksjonshjul
  - Ideell brennvidde (småbilde = 28-105 mm) - ikke spesielt lyssterkt objektiv
  - Gode, halvmanuelle funksjoner - Ikke manuell blender eller lukkertid
  - Lekkert kamera - Ripes lett
  - Gode hjørneferdigheter på vidvinkel - Ikke mulighet for råfiler

 

Bildegallerier

Se bilder tatt med Canon Ixus 860 IS i galleriet.

 

Canon Digital Ixus 860 IS

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen