Test

Canon HF100 vs. Panasonic SD9

I januar var vi vitne til et storslipp av videokameraer fra både Sony og Canon. Et par måneder senere kommer Panasonic også med nye modeller, men riktignok ikke i like stort omfang. En av dem er SD9 som er oppfølgeren til SD5, et kamera som fikk knappe seks måneder på markedet før det ble erstattet.

Nytt av dagen er en ny tilnærming til testene våre av videokameraer. En ting er nemlig å reflektere rundt hvorvidt et kamera er bra eller dårlig. En annen ting er hvilket du faktisk burde kjøpe. Til syvende og sist er det ofte det leserne våre lurer på. For å få et bedre sammenligningsgrunnlag kommer nå derfor til å teste videokameraer direkte opp mot hverandre i den grad det lar seg gjøre.

Naturlig nok kan man ikke sammenligne et 20’000 kroners DV-kamera med et DVD-kamera til halve prisen, men ikke overraskende finnes det som regel en eller flere jevnbyrdige modeller å velge mellom.

Så i tillegg til Panasonic SD9 har vi i dag også satt søkelyset på Canon sitt HF100. Sistnevnte prises ca. en tusenlapp høyere, men grovt sett er de spesifikasjonsmessig like. Begge tar opp på minnekort av typen SD(HC) og de er omtrent like store.

Panasonic HDC-SD9

Til den nette sum av 6000 norske kroner kan du sikre deg den nyeste blomsten på Panasonic sin gren med små minnekortbaserte videokameraer. Tidligere har vi testet SD5 her på Akam og var godt fornøyd den gang.

Dagens testmodell kan friste med 3CCD, optisk bildestabilisator, 5.1-lyd, ansiktsgjenkjenning og 10x optisk zoom. Video lagres på et SD(HC)-kort i AVCHD-format med oppløsningen på 1920x1080.

Medfølgende i esken er standard tilbehør som lader, A/V-kabel, fjernkontroll og manualer. Et par ”nyttige” CD-er ligger også vedlagt, se ikke bort i fra at du kan trenge det.

Canon HF100

For å sikre deg Canon sitt bidrag til denne duellen må du ut med om lag 7000 kroner. Til den prisen får du et kamera som tar ørlite mer plass i lomma. Men ettersom du akkurat har gitt en tusenlapp ekstra ble det vel litt mer plass.

HF100 tar også opp på SD(HC)-kort i full HD-oppløsning. En enkel, men mer sofistikert CMOS-brikke er på plass, samt en optisk bildestabilisator og 12x optisk zoom. Der SD9 markedsføres som et funksjonsrikt kamera er fokuset til HF100 mer på selve kamerakvaliteten. Så gjenstår det å se om det faktisk er noe bak reklamen.

I tillegg til et videokamera får du med det helt vanlige; ladekabel, A/V-kabel, fjernkontroll og manualer. Det er verdt å merke seg at HF100 ikke kommer med dedikert lader. Det er noen som liker å ha det.

Ved å teste denne modellen får vi også en test av Canon HF10, som er det samme kameraet, bare med 16GB innebygget minne.

Canon HF10

Panasonic HDC-SD9

Canon HF100

Canon HF10   Les mer »

Panasonic HDC-SD9   Les mer »

Canon HF100   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen