Canon HD-videokamera

Tidligere tok man opp video til tape. I dag finnes det et utall opptaksmedier, og mange produsenter tilbyr flere av disse på sine ulike modeller. Det siste fra Canon er HG10, som er Canons første HD-kamera som tar opp til harddisk. Fordelen med harddisk er at du har høy kapasitet, så du slipper å ha med ekstra opptaksmedier. 10-15 timer er det plass til, alt avhengig av kvaliteten du velger. Ulempen er at harddisken kan gå i stykker, og at det ikke er så lett å ta vare på opptak du har gjort.

Kameraet bruker AVCHD-standarden, som flere og flere velger å benytte. Det gjør at støtten i redigeringsprogrammer ikke vil være noe problem.

HG10 har 10x optisk zoom. Bildebrikken er på 1/2,7 tomme, som er ganske stort på et videokamera, og det bør bety bedre egenkaper i dårlig lys enn fra mange av konkurrentene. Med største blender f/1.8 og optisk bildestabilisator, bør det bety gode muligheter for å filme i dårlig lys.

Selv om dette ikke er det minste kameraet på markedet, er det ikke direkte stort. Når Canon har fått plass til elektronisk søker, i tillegg til en 2,7 tommers LCD-skjerm, er det mange som synes det er verdt den ekstra plassen.

Dataene overføres til PC via USB, så alle maskiner kan ta imot data fra videokameraet. Men husk at du trenger mye lagringsplass på en datamaskin der du skal lagre eller redigere videoopptak.

HG10 får en veiledende pris på 12299,- kroner, og blir tilgjengelig i oktober.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen