Canon fornyer Ixus-serien

Canon feirer 30 IXUS-modeller med tre nye kameraer

Oslo, 9. februar, 2004. Canon, en ledende produsent av fotografiske produkter og bildeteknologi, kunngjør i dag lanseringen av tre nye modeller i Digital IXUS-serien. Dermed er hele 30 IXUS-modeller lansert siden introduksjonen i 1996.
Lanseringen omfatter det nye flaggskipet i Digital IXUS-flåten, Digital IXUS 500, med 5 megapixels oppløsning, assistert av Digital IXUS 430 med 4 megapixels, som erstatter den tidligere toppmodellen, Digital IXUS 400, samt Digital IXUS IIs med 3,2 megapixels, som overtar for den populære Digital IXUS II.

Med lovord og rosende kritikker ble det originale IXUS-kameraet for APS-film lansert i mai 1996. Elegant design i rustfritt stål ble en suksess uten sidestykke. Av denne grunn har Canon fortsatt utviklingen av IXUS-konseptet, uten å gi slipp på filosofien omkring IXUS, som innebærer en enkelhet og eleganse som føles vidunderlig i hendene. I mai 2000 kom den første digitale modellen, Digital IXUS, som markerte begynnelsen på en rekke suksessrike modeller, alle lovprist av designbevisste kunder over hele verden.

"Denne nye serien feirer åtte stilfulle år med IXUS," sier Tom Larsen, produktsjef hos Canon Norge AS. "Med sine umiskjennelige IXUS-trekk, blir de nye modellene sammensatt av kompromissløs konstruksjonskvalitet og et sammensatt utvalg av relevante teknologier, i en harmonisk blanding av miniatyrisering og elegant design".

Kamerahus i metall
Den originale IXUS-utformingen, formgitt av Yasushi Shiotani, med sin karakteristiske ”boks og sirkel”-design, er skamløst kopiert av en lang rekke kameraprodusenter. Alle de tre nye kameraene er beskyttet av et ytre skall i rustfritt stål, håndverksmessig utført med den tradisjonelle silkemyke IXUS-finishen. Den nye overflaten 'Silver White' i Digital IXUS IIs har fått sitt navn fordi den inneholder spor av sølv, mens en lett gjenkjennelig gullring rundt objektivet på Digital IXUS 500, skiller den fra de andre modellene.

Bildekvalitet
Bilder som er tatt med Digital IXUS 500 (5 mill. bildepunkter) og Digital IXUS 430 (4 mill. bildepunkter) kan skrives ut i papirstørrelser opptil A3 uten tap av bildekvalitet. Både Digital IXUS 500 og Digital IXUS 430 er utstyrt med 3x optisk zoom, mens Digital IXUS IIs har et 2x zoomobjektiv. Optisk zoom innebærer at hele bildebrikken blir benyttet når motivet ”trekkes nærmere”, uten at det går ut over bildekvaliteten. Alle kameraene er utstyrt med 9-punkts autofokus med kunstig intelligens (AiAF) for rask og presis fokus, selv når motivet er utenfor sentrum.

Øyeblikksbilder – uten venting
Hvert eneste av de tre nye modellene har en tilpasset DIGIC prosessor innebygd. Dermed er den å finne i hele utvalget av Canons digitale kameramodeller, helt opp til den digitale speilrefleksen EOS 10D og den profesjonelle serien PowerShot Pro1. DIGIC leverer naturtro farger og overlegen bildekvalitet, samtidig som den håndterer kompliserte matematiske algoritmer for å sikre klare og rene farger, bedre kontrast og optimalisert skarphet. Prosessen blir utført med uslåelig hurtighet og presisjon, utviklet for å gi kameraet raskere respons og eliminere frustrasjonen ved å stirre inn en svart skjerm og vente på at bildet skal dukke opp. iSAPS er en annen teknologi som bruker kameraets innstillinger og omgivelser til å gjenkjenne motivets karakteristikk og foreta justeringer deretter.

Levende bilder
Hvert kamera er utstyrt med opptak av 3 minutters QVGA eller QQVGA videosekvenser med lyd, full avspilling og innebygd redigeringsfunksjon. Digital IXUS 500 og Digital IXUS IIs kan også foreta videoopptak i høy VGA oppløsning i inntil 30 sekunders sekvenser. Når kameraet er tilkoblet en Canon Compact Photo skriver, vil alle modellene by på finessen 'Movie Print'. Den trekker ut inntil 63 individuelle bilder fra en videosekvens og skriver dem ut som små indeksbilder på et 10x15 cm fotopapir. Dette er en ideell løsning for å analysere en bevegelse, som for eksempel et golfslag. En “ID Photo Print” funksjon skriver ut et antall holdbare passbilder (i valgbar størrelse) på ett enkelt ark.

Enkel fotoutskrift og PC-tilkobling
Alle de nye kameraene inkluderer Canons nye Print/Share-knapp for utskrift og formidling av bilder. Når en USB-kabel forbinder kameraet til en PictBridge- eller Direct Print-kompatibel fotoskriver eller Windows PC, vil et blått lys på ”Print/Share”-knappen tenne for å vise at tilkoblingen er vellykket. Trykk på knappen når den lyser og en utskrift av aktivt bilde blir utført automatisk i henholdt til skriverens innstillinger, eller overføres automatisk til PC-en . Kameraet overfører alle bildene, alle bildene som ikke allerede er overført eller alle bildene som er markert for overføring, avhengig av kameraets innstillinger.

Problemfri nettformidling
Alle nye IXUS-kameraer leveres med fullt medlemskap i CANON iMAGE GATEWAY, et personlig fotoalbum på nettet, med 100MB gratis plass for lagring og formidling av dine favorittbilder. CANON iMAGE GATEWAY kan også benyttes for å gi kameraet et personlig preg, med nedlasting av selvvalgte oppstartsbilder og kameralyder.

Fotografering hvor som helst
For fritidsaktiviteter ved sjøen eller i snøen, finnes vanntette undervannshus som ekstra tilbehør, for sikker anvendelse ned til 40 meters dybde. For Digital IXUS 500 og Digital IXUS 430 leveres også batteriladere for bruk i bil og båt, pluss at nettadapter, myke vesker, ekstra batterier osv leveres til samtlige modeller.

Programvare
Programpakken som følger kameraene inkluderer ZoomBrowser EX (Windows) og ImageBrowser (Mac) for organisering og utskrift av bilder. Dessuten er PhotoStitch inkludert, for å stifte sammen flere bilder, samt ArcSoft PhotoStudio for bildebehandling og ArcSoft VideoImpression for videoredigering. Inkluderte drivere er TWAIN (Windows 98/2000) og WIA (Windows Me). Støtte for Picture Transfer Protocol (PTP) innebærer automatisk kommunikasjon med Windows XP og Mac OS X (v10.1/v10.2) uten installasjon av drivere.

Prisantydning:
Canon IXUS 500 kr. 4.999,00
Canon IXUS 430 kr. 4.499,00
Canon IXUS II S kr. 3.499,00

Alle har salgsstart i mars

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen