TEST: Canon EOS 7D
Test

Canon EOS 7D

Oppsummering og konklusjonKamerahus:

Solid bygd med gode værtettinger, Gode knapper som er fornuftig plassert. Grepet er for store hender.


Batteri:

Samme batteri som i EOS 5D MkII. Gir 800 bilder pr. lading og gir mye informasjon til kameraet om status. Batteriene er dyre og det er vanskelig å bruke tredjepartsbatterier.

Skjerm og søker:

Stor og lys søker med 100% dekning. Mye informasjon i søkeren. Skjermen er stor og skarp, og har gir deg all den informasjonen du trenger. Støtter skjermvisning.

Funksjoner:

Her er det ikke spart på mye. Full-HD video, innebygd blits som master og innebygd vater er ting som gjør at kameraet skiller seg ut fra mengden.

Autofokus:

Autofokusen er et av de sterkeste argumentene for dette kameraet. Den er rask og presis og er sammenliknbar med det du finner i profesjonelle kamerahus. Følgefokusen er kraftig forbedret i forhold til de rimeligere Canon-modellene

Hurtighet:

Kameraet er kjapt. Ikke bare tar det en masse bilder pr sekund, men det kan også ta utrolig lange serier før bufferen er tom. Vi skulle ønske oss at bufferen tok mer enn 15 bilder i RAW.

Betjening/brukervennlighet:

Det meste fungerer som det skal, og vi har få forbedringer å foreslå. Det eneste vi trekker for er plassering av speillås-funksjonen, funksjonen til RAW-JPEG-knappen, litt få funksjoner man kan velge for de ulike knappene og litt tungvindt ”My menu”. Dette er ikke veldig tungtveiende ting.

Bildekvalitet:

Bildekvaliteten er svært god - noe av det beste vi har sett fra et kamera med APS-C-brikke. Alle vanlige parametre for bildekvalitet er under kontroll, og selv om det fortsatt er et stykke opp til den kvaliteten man får fra fullformatkameraer, er det imponerende resultater når man tar pikselstørrelsen i betraktning. Egenskapene vi ser likner mye på EOS 50D, men på grunn av litt flere piksler, får du litt flere detaljer. Støyen er på omtrent samme nivå, mens det dynamiske omfanget er så vidt lavere. Dessverre ser vi tydelig at man får mindre utav pikslene etter hvert som de blir mindre. Du får dermed ikke 50% mer utav 18 megapiksler enn du gjør utav 12 på samme brikkestørrelse.

Konklusjon:

Det har vært en glede å teste EOS 7D. Ikke bare er det et kamera som mange har ventet på i årevis. Når det endelig kommer, er det gjort skikkelig. Kameraet har det du ønsker deg, med mindre du har helt spesielle behov, eller noen andre betaler kameraet for deg. Med enkelte unntak er det gjort en god jobb med å la brukeren selv bestemme hvordan kameraet skal fungere.

Er det noe man savner i det hele tatt? Det er i så fall ikke mye. Man ønsker seg selvfølgelig den samme høye bildekvaliteten som man finner på fullformatkameraer, men det er naturligvis ikke realistisk å forvente av et crop-kamera. Vi er svært fornøyde, og gir kameraet en uforbeholden anbefaling.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen