Canon EOS 60D

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Da Canon EOS 60D ble lansert var det mange som ble skuffet. Det fikk samme brikke som man hadde sett tidligere i Canon EOS 550D og Canon EOS 7D, manglet mikrojusteringsmuligheten av autofokusen som mange mener er essensiell men kun de færreste faktisk bruker, var laget i plast og ikke metall, og hadde i tillegg ikke like høy opptakshastighet som 50D. Surmulingen nådde i en periode store høyder.

Men hva var egentlig problemet? Canon har lenge manglet en naturlig modell over sin tresifrede serie, 450D/500D/550D. 50D lå litt for høyt til helt å passe inn. Det var liksom halvannet trinn på stigen før neste kamera, og det visste Canon, så etter å ha lansert 7D falt det dem naturlig å nedjustere etterfølgeren til 50D en tanke, for å gjøre mellomrommet mindre.

Egentlig er dette ganske smart, og som sagt så gjort, da 60D kom hadde det en del forbedringer i forhold til forgjengeren, men var samtidig på papiret litt mindre imponerende på enkelte områder.

Men alt er som kjent relativt, og i forhold til Canons tresifrede modeller har 60D ganske mye å by på. Nøyaktig hva skal vi se nøyere på i denne testen.

Ønsker du å hoppe rett til konklusjonen, med karakterer, pluss- og minuspunkter og en oppsummering av testen, så finner du den siden her.

Testens øvrige sider finner du her:

Spesifikasjoner og priser på Canon EOS 60D finner du i produktguiden.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen