Canon EOS 60D

Her får dere sanntidsoppdatering fra Canons pressekonferanse. Vi presenterer informasjonen etterhvert som den kommer, så det kan bli litt rotete, men håper dere setter pris på fersk informasjon.

Kl 10.05:Pressekonferansen er nå over. Har dere noen konkrete spørsmål, må de komme nå, hvis jeg skal få svar på dem fort.

Kl 10.04:Hvitbalanseinnstilling er flyttet til menyen. Det er også blitseksponeringskompensasjon, men sistnevnte har havnet langt ned i undermenyer. Det vil være en stor fordel å legge denne på "My menu" hvis du bruker den, da den ellers blir for langt unna.

Nye knapper og mindre informasjon i displayet.
Nye knapper og mindre informasjon i displayet.

Kl 09.57:Foran infoskjermen på toppen av kameraet er det nå fire knapper, i stedet for tre som tidligere. Til gjengjeld har de bare en funksjon hver, så det blir litt vanskeligere å endre feil innstilling når du trykker på den. Innstilling for hvitbalanse og blitseksponeringskompensasjon er tatt bort. Vi anser dette som en forbedring.Derimot har de tattbort informasjon om hvitbalanse og blitseksponeringskompensasjon fra infoskjermen. Kameraet bruker nå SD-kort, slik som lillebroren. Vi liker godt CF-kort, men ser at det er mulig å lage kameraet mindre ved bruk av SD.

Kl 09.51:Objektivene som er lansert i dag, blir å se på Photokina-messen i Køln i slutten av september.

Kl 09.50:Detkommer også ny 500mm og 600mm, men disse er ikke ferdig utviklet ennå, men blir lansert straks de er ferdige

Kl 09.49:400 f/2.8L IS II USM har fått redusert vekten med 1,5kg, og veier ikke mye mer enn 300 f/2.8. Veier nå omtrent 3,5kg. 300 f/2.8 II har fått redusert vekten med 8%. De har fått en ny stabiliseringsfunksjon som ikke stabiliserer søkerbildet før du trykker ned utløseren. Det hjelper mot "lugging" i søkerbildet når du panorerer mye. En myk fokusering som er behagelig ved bruk på videoopptak er også på plass.

Kl 09.46:To nye telekonvertere. EF 1.4x III og EF 2x III. Bedre byggekvalitet, bedre coating og bedre kommunikasjon med kameraet. Blant annet sender det avstandsinformasjon.

Fisheye-zoom 8-15mm f/4. Det kan bli gøy på et fullformatkamera.
Fisheye-zoom 8-15mm f/4. Det kan bli gøy på et fullformatkamera.

Kl 09.45: 70-300 f/4-5,6L IS USM. Tilgjengelig i månedsskiftet septemnber/oktober og vil koste rundt 10 000,-.

Kl 09.44:Det lanseres nye L-objektiver. Canon hevder at det er verdens første fisheye-zoom (Observante lesere har påpekt at Pentax allerede har en). EF 8-15mm f/4L USM. Du kan velge sirkulære eller rektangulære bilder. Blir ikke tilgjengelig før ved årsskiftet. Prisen er ikke klar, men over 10 000 kroner.

Kl 09.37:Til tross for at kameraet har blitt litt mindre og lettere, er grepet omtrent det samme som på 50D, og ligger godt i hånden.

Kl 09.34: Spesifikasjonene er ganske like som 7D, men 7D har høyere byggekvalitet, raskere seriebildehastighet og noe raskere autofokus. Det har også flere fokuspunkter.

Kl 09.30: Prisen på huset: 9999,-. For kit med 18-55 IS er prisen 10999,-. Dette er veiledende priser, og gateprisen blir lavere når tilgjengeligheten blir tilstrekkelig.

Kl 09.28: Samme blitssyring som på 7D. Du kan med andre ord styre eksterne blitser ved hjelp av den interne blitsen.

Kl 09.27:Du kan gi bildene karakter i kameraet. Importerer du bildene inn i Adobe Bridge, følger karakterene med inn i Lightroom.

Vridbar skjerm er nytt på Canons speilreflekskameraer.
Vridbar skjerm er nytt på Canons speilreflekskameraer.

Kl 09.24:Skjermen er den samme som på EOS 550D, men er altså vridbar - hengslet på venstre side. Skjermen har et fluoritt-lag for beskyttelse, og du kan også vende skjermen innover for ekstra beskyttelse.

Kl 09.23:En sammenlikning av søkeren med EOS 7D viser at den er litt mindre. Forskjellen tilsvarer antakelig forskjellen i dekningsgrad.

Kl 09.20:I likhet med EOS 550D kan du bruke midten av bildebrikken når du filmer, og få en 7x teleeffekt i VGA-oppløsning. Du har autofokus ved skjermvisning og videoopptak, men bare konstrastbasert, som er langsom og mindre presis.

Kl 09.16:Det har kommet kommentarer i forumet om manglende mikrojustering av fokus. Dette er en funksjon som er svært vanskelig å bruke. Jeg har forsøkt selv, med godt lab-utstyr tilgjengelig, og kan si at det ikke er noen enkel oppgave. For mindre erfarne brukere, uten lab-utstyr tilgjengelig, vil oppgaven være nesten umulig. Du trenger det kun når du er langt fra sivilisasjonen og ikke kan levere det inn til service, og da har du normalt ikke lab-utstyr tilgjengelig. Normalt sjekker du kameraet før du skal bruke det til noe seriøst, og vil du vanligvis ha tid til å la serviceverksted rette feilen (eller få byttet kameraet i et nytt. Vi anser derfor at denne funksjonen mangler som ikke noe stort minus. Men det skadet naturligvis ikke å ha den der.

Kl 09.14:Det er lagt til mange filtereffekter og redigeringsmuligheter som du før måtte gjøre i etterbehandling på en PC.

Kl 09.13:Samme lysmåler som på 7D

Nytt hjul med integrert fireveiskontroller.
Nytt hjul med integrert fireveiskontroller.

Kl 09.11:Kontrollhjulet på toppen har fått en lås, så det ikke endrer innstilling uten at du ønsker det. Du må nå trykke inn en knapp på midten av hjulet for å kunne dreie på det.

"Styrepinnen" du finner på EOS 50D og 7D er blitt erstattet med en fireveisknapp som ligger i midten av tommelhjulet.

Kl 09.07: Canon har økt sin markedsandel på speilrefleks fra 48 til 54% i Norge i første halvår 2010. Hele markedet, inkludert speilløse systemkameraer har økt med 9%

Kl 09.05: Pressekonferaransen er i gang.

Kamaeraet har blitt litt mindre, og med hus i et plastmateriale. Med 18 megapiksler og samme videosystem som 550D, begynner det å likne på lillebror, men får raskere autofokus, bedre ergonomi og vridbar skjerm. Dessverre har det ikke fått autofokussystemet til EOS 7D, men det var vel heller ikke å forvente, da det i så fall ville konkurrert for mye med storebror.

Vi savner litt spennende muligheter, slik som GPS og funksjoner tilsvarende de Sony puttet inn i sine nye modeller. Men på dette området er de store produsentene langt mer konservative enn de mindre, så det overrasker egentlig ikke.

I tillegg til nytt kamera, er det også lanserrt objektiver. Det er to helt nye objektiver som har fått navnene EF 70-300mm f/4-5.6L IS USM og EF 8-15mm f/4 L USM fisheye zoom lens. I tillegg kommer EF 300mm f/2.8 L IS II USM, EF 400mm f/2.8L IS II USM, 500mm F/4L IS II USM og 600mm F/4L IS II USM som erstatter tidligere modeller. De har fått ny optisk design, ny coating og er bygget delvis i magnesium og titan for å gjøre dem lettere og kraftigere.

Mer informasjon følger etter hvert. Dersom det er noe spesifikt dere lurer på, som vi vanligvis ikke omtaler på slike kameraer, så still spørsmålet i forumet, så skal vi forsøke å finne utav det på pressekonferansen i formiddag.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen