Canon EOS 50D

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Oppsummering og konklusjon


Kamerahus:

Solid bygd og med værtettinger uten at det blir for stort og tungt. Det ligger godt i hånden. Kjent layout på knapper for eksisterende Canon-brukere.


Batteri:

Lavere batterikapasitet enn forgjengeren, men høyere oppløsning krever sitt. Canon kunne satt inn et kraftigere batteri nå. Batteriet skal klare 640 bilder på en lading.


Skjerm og søker:

Stor og skarp skjerm med høy oppløsning. God refleksbehandling og gjør alt den skal gjøre. Søkeren er ikke blant de største på markedet, men informasjonen i søkeren er god.

Funksjoner:

Alt du trenger og mere til. Noen av funksjonene virker litt malplasserte på dette kameraet, men i det store og det hele er det fokusert på nytte, og det har Canon lykkes med.

Autofokus:

Ikke lynrask autofokus, men mer enn rask nok for de fleste, og i tillegg svært presis. Jakter sjelden etter fokus. Vi savner øyestyrt fokus slik det var på noen av de analoge kameraene til Canon.

Hurtighet:

Ikke fullt så raskt som 40D på seriebildefunksjonen, men likevel ikke akkurat en sinke. Meget raskt ved fotografering i RAW. Overføringshastigheten til PC er dramatisk økt.


Betjening/brukervennlighet:

Lite å trekke for her. Ting fungerer bra, og kamerahuset er oversiktlig og fint. Tre knapper på toppen med to funksjoner hver, tar litt tid å lære seg.


Bildekvalitet:

Bildekvaliteten er i all hovedsak god. Men den høye oppløsning har gått på bekostning av dynamisk omfang på lavere ISO-verdier og støynivå generelt. Hvitbalansen er ikke den beste under vanskelige lysforhold. Til gjengjeld er detaljnivået imponerende og dynamisk omfang på høye ISO-verdier slår alt annet vi har målt. JPG-kvaliteten rett ut av kameraet er glimrende. Subjektivt synes vi det er en egenskap ved bildene som gjør dem pene og behagelige å se på. Det er vanskelig å sette fingeren på, men rett ut av kameraet er det noen av de finere bildene vi har sett.

Konklusjon:

Det er vanskelig å skrive konklusjon om EOS 50D. Det har noen områder som er helt supre, og noen områder som faktisk er dårligere enn på forrige modell. Men det det koker ned til er to punkter: Hvor god mulighet gir kameraet deg til å ta de bildene du ønsker, og hvor god tenknisk kvalitet er det på de bildene du tar.

På det første punktet vil jeg si at dette er et svært godt verktøy. Hvis du er amatør skal du ha meget spesielle behov før du trenger noe EOS 50D ikke kan gi deg.

Bildene du får ut av kameraet er av svært høy kvalitet. På noen områder kunne vi ønsket oss mer, og vi ser på resultatene fra konkurrenter at det går an å få ut mer. Men det betyr ikke at det er dårlig. Det betyr ikke engang at du vil se forskjell, selv om forskjellene er der. Det kommer an på i hvilken grad du skal tyne det absolutt maksimale ut av bildene dine.

Bildene kommer ut skarpe, med masse detaljer. Kombinert med et høyt pikselantall gir deg deg gode muligheter til beskjæring eller forstørrelser.

Med et behagelig utseende på bildene tror vi at du vil bli veldig fornøyd med kameraet totalt sett. Men Canon, det betyr ikke at dere ikke kan gjøre det bedre neste gang. Vi venter i spenning.

 

Se bildene vi har tatt med kameraet i galleriet.

Canon EOS 50D

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen