TEST: Canon EOS 450D
Test

Canon EOS 450D

Oppsummering og konklusjon


Kamerahus:

For det meste bedre bygget enn tidligere modeller i samme nisje, men med en skuffende pinglete batteriluke. Fremdeles lite imponerende i grepet, selv om det også her er noe forbedret fra forgjengerne. Mer strømlinjeformet og velbygget enn tidligere, heldigvis.


Batteri:

Nytt og kraftigere batteri fra Canon gir forbedret batterikapasitet, men det er fremdeles et godt stykke opp til EOS 40D.


Skjerm og søker:

Stor og god skjerm, og større søker enn før, sistnevnte nå også med visning av ISO.


Funksjoner:

Endelig har Canon fått spotmåling også på dette nivået! Funksjonslisten er også forbedret siden sist, og dette er nå et kamera for entusiastspirene mer enn ferieknipserne.


Autofokus:

Også autofokusen er forbedret, og selv om den har klare begrensninger fungerer den også etter hensikten i LiveView.


Hurtighet:

Gjennomsnittlig hastighet på de fleste områder. Er opptakshastighet viktig for deg bør du vurdere 40D i stedet.


Betjening/brukervennlighet:

Svært god brukervennlighet og betjening, med dedikert ISO-knapp og egendefinerbar meny. Godt og oversiktelig menysystem i sin helhet. Svært intuitivt kamera i det hele tatt.


Bildekvalitet:

God bildekvalitet for pengene, og lite bildestøy. Bra detaljgjengivelse selv ved høy ISO, men svakt dynamisk omfang på lave ISO-verdier. Svært jevnt på tvers av ISO-verdier med tanke på dynamisk omfang og fargegjengivelse. Leverer jevnt over god bildekvalitet, uten å overraske verken positivt eller negativt.

Konklusjon:

Canon EOS 450D oppleves som svært velplassert i sin nisje. Med lanseringen av 1000D er ikke lenger 450D den laveste modellen i Canons sortiment, og det merkes også på kameraet og dets ambisjoner. Forbedringene fra 400D er ikke alltid store, men de er mange, og samlet gir de et inntrykk av et kamera som passer godt for alt fra nybegynnerknipsere til folk med litt høyere ambisjonsnivå av entusiasttypen.

Canon EOS 450D er på mange måter ikke noe spektakulært kamera. Det er ingen ting ved det som er fantastisk bra, men det er heller ikke noe ved det som er fantastisk dårlig. Det er godt sammensatt og leverer varene på en utmerket måte, men spektakuært er det langt fra å være. Et kamera for utstyrsfetisjisten er det altså ikke, men det er nok heller ikke intensjonen fra Canons side. Med 450D har Canon levert et godt verktøy for dem som ser på bilder og ikke kameraer. Og noen til.

Fortjener så 450D vårt anbefalelsesstempel? Ja, vi synes det, men ikke uten forbehold. Det er et godt kamera, og de fleste kjøpere vil nok bli godt fornøyd med det, men slik prisnivået er i dag er dette ikke nødvendigvis det beste kjøpet på markedet for nybegynneren. Som oppgradering fra 300D eller 350D er det imidlertid et ganske innlysende - og godt - valg.

Canon EOS 450D

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen