Canon EOS 400D

Alternativ tekst mangler

Canon bytter ut sine kameramodeller med så regulære intervaller at man kan forutsi når det vil komme nye. Man har lenge forventet at de skulle bytte ut EOS 350D denne høsten, og det gjør de altså.

Etter lanseringene til Samsung, Sony, Nikon og Pentax, er det nok også nødvendig med en liten oppfriskning, for ikke å bli hengende etter.

Den nye modellen, EOS 400D, har altså fått 10 megapiksler. Det har vært spekulert en del rundt dette, siden EOS 30D – storebroren som kom i vår – bare har 8. Samtidig har alle konkurrentene lansert kameraer med 10 megapiksler, så det var nok nødvendig. Og faren for at 400D skal konkurrere for mye med 30D når den får høyere oppløsning enn sistnevnte, tror vi er liten, i og med at de aller fleste seriøse amatører og profesjonelle klarer seg godt med 8 megapiksler.

Kameraet får det samme autofokussystemet som 30D, med 9 fokuspunkter. Det får også en like stor skjem. For å få plass til det, har Canon måttet ta bort info-displayet som lå rett over LCD-skjermen på EOS 350D, og heller flytte denne informasjonen over på hovedskjermen, slik Olympus, Panasonic og Sony gjør. Vi synes det er en god løsning, da det gir plass til mer og tydeligere informasjon.

Alternativ tekst mangler

Canon introduserer også et støvfjerningssystem. I skrivende stund, er lite detaljer kjent, men det ser ut som det har tre deler. En for å fysisk fjerne støv fra sensoren automatisk – det ser ut som dette gjøres på samme måte som hos Olympus, med vibrasjoner på selve sensoren. Deretter er det implementert en funksjon som kan detektere støvflekker, og legge informasjonen om dette støvet inn i bildet, så det deretter kan fjernes ved hjelp av Digital Photo Professional – et program som følger med kameraet. Til slutt har de beholdt muligheten for fjerne støv manuelt, slik man har kunnet til nå. Dette bør redusere problemet ganske betraktelig. Det hadde nok vært mulig å fjerne støvet fra bildet allerede i kameraet, men det kunne hatt utilsiktede effekter noen ganger, og da er det bedre å beholde full kontroll selv, og gjøre det i etterbehandlingen.

Det har vært spekulert i om Canon også ville lansere en ny signalprosessor, men prosessoren i EOS 400D er den samme som i alle nåværende Canon-kameraer – Digic II.

Mer informasjon vil følge utover dagen i dag, så kom innom igjen om noen timer for mer informasjon.

Oppdatering 24.08 kl 15:00
Etter pressekonferansen fikk vi litt anledning til å ta og føle på kameraet. Det har blitt litt bedre å holde, og Canon har endret på den irriterende knappen for å velge seriebildemodus eller selvutløser, slik at du ikke lenger endrer innstillinger ved å bare komme borti knappen. Det har også kommet en direkteutskriftsknapp, slik EOS 5D og 30D også har. Vi stusset litt over hvor hensiktsmessig det var på 5D, men på 400D kan vi forstå det bedre. Vi hadde likevel helst sett at knappen var programerbra til den funksjonen man selv ønsket.

Størrelsen er omtrent den samme, men vekten har gått opp 25g til 510g uten objektiv. Det e plassert et lite stykke gummi der du holder tommelen, for å bedre grepet.

Foran søkeren er det plassert en sensor som detekterer om du holder øyet inntil, og dermed skrur av skjermen, slik at du ikke blir blendet. Straks du tar bort øyet, tennes skjermen, så du kan nyttiggjøre deg informasjonen du finner der.

Kameraet har fått såkalte bildestiler, slik de andre kameraene lansert det siste året har. Der kan du sette en del parametre, slik som kontrast skarphet og fargemetning for ulike motivtyper, og dermed få det utseende du ønsker, og likt useende fra ulike typer kameraer.

Canon har gjort en del grep for å redusere støy ytterligere, så det er å forvente at støyen ikke er høyere enn den var på EOS 350D. Høyeste ISO-verdi er 1600. Vi har ikke fått gjort noen målinger, og kan dermed ikke si noe konkret om støynivået i det hele tatt.

EOS 400D vil komme i fire forskjellige pakker. Enten som bare hus, med en veiledende pris på 7399,- kroner. Dersom du vil ha med det vanlige kit-objektivet (18-55), er prisen 8299,-. Disse vil bli tilgjengelige i september. Hvis du kan vente til oktober, vil du også kunne få det med 17-85 IS til 13 999,- eller som et dobbeltzoomkit til 10 999,-. Vi vet ikke hvilken telezoom som blir med i den pakken.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen