Canon EOS 20Da kommer til Norge

Se større bilder i produktguiden

20Da er egentlig ikke et vanlig kamera. Det er et spesialkamera beregnet på astro-fotografering. Canon har tatt bort IR-filteret, og kameraet er derfor mye mer følsomt for de lange bølgelengdene rundt 650nm, som er helt i grensen for det synlige området. Ved astro-fotografering, er dette et viktig området, og derfor er ikke vanlige digitalkameraer veldig optimale i forhold til slik fotografering.

I teorien skal det være mulig å sette et IR-filter foran objektivet, og dermed bruke kameraet som et vanlig kamera. Et halvgjennomtrengelig speil gjør det mulig å bruke skjermen som søker. Vi kjenner ikke teknologien bak det, og kan ikke si sikkert om det er den samme som Canon tidligere har brukt på sine RS-modeller.

I tillegg til disse forskjellene kommer kameraet også med strøadapter, så man ikke trenger å kjøre det på batteri. Til astro-fotografering er det ofte svært lange lukkertider, og da kan det være vanskelig å ha nok batterikapasitet.

Vi må presisiere at dette ikke er et IR-kamera. Det er ikke mer følsomt for bølgelengder utenfor det synlige området, enn det vanlige digitalkameraer er. Dette har vært en misforståelse som har spredd seg på nettet, men det er altså ikke riktig.

Trond Sliper i Canon Norge sier at kameraet vil bli tigjengelig her i landet, men det er vanskelig å si når det kommer. Prisen i Europa vil være €500 høyere enn for EOS 20D, og det er ingen planer om å tilby det med IR-filter, så man kan bruke det som et vanlig kamera. Det vil bli markedsført som et spesialkamera.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen