Canon EOS 1Ds Mark II får 16.6 megapiksler

Nikon D2x ble lansert for noen dager siden med en liten oppløsningsfordel (12.4 megapiksler) i forhold til det 2 år gamle Canon EOS 1Ds. Canon viser i dag nok en gang hvem som er oppløsningssjefen; nye Canon EOS 1Ds Mark II får hele 16.6 megapiksler!

Den økte oppløsningen skal visstnok ikke gå ut over støynivået i bildene; tekniske fremskritt også sett på 1D Mark II skal sikre at støyen holdes på et lavnivå. Canon hevder at støyen piksel for piksel skal være like lav som på 1D Mark II, men på 1Ds Mark II har man jo dobbelt så mange av dem slik at støyen i utskrifter blir mye mindre. Mens Nikon D2x har største ISO-verdi på ISO 800, kan velge opptil ISO 3200 på 1Ds Mark II.

Til tross for den ekstreme oppløsningen er ytelsen enda bedre enn på forgjengeren. 1Ds Mark II kan ta seriebilder med 4 bilder i sekundet, og bufferen holder hele 32 JPEG-bilder eller 11 RAW-bilder. Skrivingen til minnekortet har også økt fra 2 MB/s på 1Ds til 5.8 MB/s på Mark II.

Samtidig med kameralanseringen har Canon lansert WFT-E1, en modul som kan kobles til 1Ds Mark II via Firewire-utgangen. Denne gjør det mulig å laste over bilder via trådløst eller kablet nettverk, og både 802.11b og 802.11g-standarden støttes.

Kameraet skal ha en rekke andre forbedringer, som blitsmåling via E-TTL II, forsterket lukkermekanisme, lagring også til minnekort, raskere Firewire-overføring, bedre batterikapasitet, oppstartshastighet på 0.3 sekunder, forbedrede forseglinger på kamerahuset mot fuktighet og støv, RGB-histogram og bedre LCD-skjerm.

Bildekvaliteten skal også være forbedret, med bedre fargegjengivelse og hvitbalanse. Hvitbalansemålingen på CMOS-brikken skal ha blitt så god at den eksterne hvitbalansesensoren har kunnet fjernes.

Kameraet skal komme på markedet i november, og prisen? "Kun" 76499 kroner. Canon Norges pressemelding og spesifikasjoner er presentert på de påfølgende sidene. Flere bilder av kameraet finnes i prisguiden.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen