Canon EOS 1D Mark IV er offisiell!

Ryktene har svirret lenge, og forhåpningene likeså, men nå er altså endelig Canon EOS 1D Mark IV offisiell.

Ytre sett er det lite som er endret på nykomlingen i forhold til dens eldre bror. Konstruksjonen er til forveksling lik, og betjeningen likeså. Den største ytre endringen som er å spore er skjermen. Den er riktignok ikke blitt noe større, men oppløsningen er tredoblet i forhold til 1D Mark III. Du kan sammenligne de to kameraene i produktguiden.

På innsiden er derimot endringene større. Brikken har den samme 1,3x crop-faktoren som før, men Canon har nå fått plass til drøye 16 megapiksler på den og i tillegg utstyrt kameraet med doble Digic4-prosessorer. Dermed klarer Canon EOS 1D Mark IV å opprettholde samme imponerende tempo som forgjengeren, det vil si ti bilder per sekund, i full oppløsning og med 14-bits opptak. I JPG med beste bildekvalitet klarer den tempoet i litt over 12 sekunder (121 bilder), mens den i RAW må nøye seg med tett oppunder 3 sekunder (28 bilder)

Det mest imponerende er likevel at verden på en knapp uke nå har sett sitt andre kamera som er i stand til en (tilsvarende og ukalibrert) ISO på 102400! På pressekonferansen fikk vi leke oss litt med et pre-pre-produksjonseksemplar og et pre-produksjonseksemplar av Canon EOS 1D Mark IV, og selv om minnekortlukene var limt igjen og vi derfor ikke fikk sett nærmere på bildekvaliteten på annet enn kameraenes egne skjermer, så det faktisk ut til at man fikk noenlunde brukbare bilder på denne verdien, selvsagt dersom man ikke har all verdens krav til kvalitet. Detaljer som tekst på merker på kjøredresser var lesbar om ikke akkurat pene, så når nøden er størst og man skal ha bilder til halvdårlig avistrykk er dette absolutt bedre enn ingenting.

Veiledende pris i Norge blir kr 47999,- og salgsstart blir i løpet av november 2009.

Canons egne demonstrasjonsbilder fra 1D Mark IV finner du her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen