TEST: Canon EOS 1000D
Test

Canon EOS 1000D


Kamerahus:

Mer strømlinjeformet og minimalistisk design enn tidligere modeller gir et forholdsvis tillitsvekkende inntrykk, sammen med en lettere oppgradering av grepet, men til syvende og sist er dette et nybegynnerkamera som ikke er laget for svært røff behandling. Men vær snill med det, og det vil leve til du går inn for å ødelegge det.


Batteri:

Brukbar batteriytelse, men ikke på langt nær så bra som de markedsledende. Likevel er forbedringen siden forrige modell forholdsvis stor, mye takket være ny batteritype.


Skjerm og søker:

Man får det man betaler for, og det gjelder dobbelt opp for skjermen. God nok, men ikke noe særlig mer. Søkeren er fin og lys, og et hakk større enn på 400D, dog ikke helt i klasse med Canon EOS 450D.


Funksjoner:

En begrenset men helhetlig funksjonspakke som passer nybegynnere og ferieknipsere. Vi savner imidlertid spotmåling og rom til å vokse med dette kameraet. Har du tenkt å bli bitt av fotobasillen bør du heller satse på 450D, for med 1000D når du fort funksjonsveggen.


Autofokus:

En overraskende god autofokus som ikke krever dyre objektiver for å fungere bra. Glipper av og til, men sjeldnere enn enkelte andre kameraer vi har testet.


Hurtighet:

Akseptabel hastighet, men ikke mer heller. Nok for de aller fleste kundene i denne nisjen, men ferske entusiaster får lett behov for noe raskere.


Betjening/brukervennlighet:

God brukervennlighet og forbedret betjening både i form av knapper og brytere såvel som menyer. Lettfatterlig og greit, gitt en kort tilvenningsperiode.


Bildekvalitet:

En alt i alt brukbar gjengivelse av detaljer og farger får et kraftig løft av et fremragende dynamisk omfang sammen med et svært lavt støynivå. God bildekvalitet selv ved forholdsvis høye ISO-verdier.

Konklusjon:

Det er tydelig at Canon har siktet markedsmessig godt med EOS 1000D. Kameraet er akkurat begrenset nok til at det ikke risikerer å gå 450D i næringen, samtidig som det er et greit og dugandes nybegynnerkamera som nok vil kunne ta kampen opp mot Nikons D60. Potensielle kjøpere bør imidlertid tenke over på forhånd om de har tenkt å bli fotoentusiaster eller bare vil holde seg på begynnernivået, for særlig mye rom for å vokse har Canon ikke gitt 1000Ds brukere, og mange vil nok være bedre tjent med å kjøpe 450D fremfor 1000D.

Når det er sagt, så er det ingen ting i veien med 1000D. Dette kameraet utgjør en godt avrundet pakke, hvor mange vil få akkurat hva de trenger, og det for en ganske så rimelig penge også. I skrivende stund er 1000D omkring en femhundrelapp rimeligere enn det to år gamle alternativet fra Canon, 400D, og det er ikke tvil i undertegnedes sjel om at 1000D for de aller fleste vil være et bedre kjøp. 1000D gir meget god bildekvalitet for pengene, og for dem med begrenset budsjett og/eller behov finnes det knapt bedre valg på markedet i dag, enn nettopp 1000D, spesielt med Canons nye kitobjektiv i pakken.

Canon EOS 1000D

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen