Canon EF 70-200 f/2.8L IS II USM

Ikke uventet har Canon i dag lansert en oppdatering av sin 70-200mm f/2.8L IS USM, et objektiv som lenge har inngått i ikke så rent få Canon-fotografers standardutrustning. Den nye versjonen får det temmelig lite overraskende navnet Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM, og selv om Canon forventer å levere de første eksemplarene i løpet av februar, vil nok de fleste av oss måtte smøre oss med tålmodighet selv om vi leverer inn bestillingen i dag. De første ferdige eksemplarene vil nemlig sette kursen mot årets vinter-OL, men med en veiledende prislapp på rundt 25 000 norske kroner må de fleste av oss uansett spare en stund før vi kjøper. Vi forventer at prisen vil synke noe og til slutt komme ned mot prisnivået på den eldre versjonen, som nå for tiden selges i Norge for rundt 16 000,-.

Forskjellene mellom gammel og ny versjon kan synes små på spesifikasjonslisten, men det nye objektivet har også fått en del endringer som ikke dukker opp der. En av endringene som imidlertid kan ses på listen, er at versjon II er noen få millimeter større enn forrige versjon, men likevel veier det 80 gram mindre. Filterdiameteren er heldigvis uendret, så de som oppgraderer kan beholde sin gamle filtersamling med god samvittighet.

Blenderåpning og brennvidde er også uendret, men objektivet er nå utstyrt med siste versjon av Canons bildestabilisator, som i følge Canon skal være god for 4 trinn. Denslags påstander bør tas med en klype salt, men at den nye IS-en er bedre enn den gamle er likevel hevet over enhver tvil.

Også optisk skal det nye objektivet være bedre: I likhet med forrige versjon består den optiske konstruksjonen av 23 elementer, men der den gamle versjonen hadde 18 grupper har den nye 19. I tillegg er den nye utstyrt med ny coating og har også fått fluorittglass i et av elementene, for å redusere fargefeilbrytningen som den eldreversjonen slet en del med. Foruten dette har Canon også klart å forbedre objektivets nærgrense med 20 cm, til 120 cm, noe som fører til at også makroegenskapene forbedres fra 0,17 til 0,21. Som om ikke det var nok skal det nye objektivet også ha bedre byggekvalitet enn den tidligere, samt at autofokusen skal også være raskere og mer stillegående enn før.

Et nytt etui og en ny type solblender med forbedret festemekanisme følger også med det nye objektivet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen