Canon bygger ny fabrikk likevel

Reuters kan melde at Canon nå gjenoppliver sine planer om å bygge en ny speilrefleksfabrikk i det sydlige Japan. På grunn av finanskrisen ble fabrikkplanene lagt på is i februar, men siden det nå ser ut til at salget av kameraer i høyere prisklasser ikke blir like hardt truffet av finanskrisen og den påfølgende svikten i salget som andre dyre teknologiprodukter, gjenopplives fabrikkplanene, i alle fall til en viss grad.

De originale planene innebar en estimert investering på oppunder 1,2 milliarder norske kroner, og fabrikkens tre produksjonslinjer skulle etter planen ha en samlet kapasitet på fire millioner kameraer årlig. Når Canon nå puster nytt liv i byggeplanene, er det foreløpig bare delvis. For å spare noen milliarder Yen ryktes det at Canon i første omgang vil bygge kun to av de planlagte tre produksjonslinjene. Det vites ikke hvilke kameramodeller som vil bli bygget på den nye fabrikken, men siden byggingen ikke vil begynne før i juli, vil det nok i all hovedsak dreie seg om fremtidige modeller. Et mulig unntak er Canon EOS 5D Mark II som Canon for tiden har store problemer med å levere nok av. Det vil riktignok ta en stund å bygge fabrikken, men om man skal måle etter forgjengeren EOS 5Ds levetid, vil dagens modell være aktuell lenge etter at den nye fabrikken står ferdig. Vi får bare håpe leveringsproblemene ikke varer like lenge.

I følge CIPA gikk det globale salget av digitale speilreflekkameraer opp med 8% i april 2009 i forhold til samme måned i fjor, mens salget av kompaktkameraer i samme periode falt med 24%.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen