Canon Bubble Jet i9950; ny skrivertoppmodell

Denne skriveren blir en virkelig godbit, men prisen blir dessverre også deretter. Prisen ventes å bli på rundt 7000 kroner når den kommer på markedet mot våren. Til tross for at skriveren er myntet på de profesjonelle, kan den også skrive ut på CD-R og støtter direkte utskrifter.

Skriveren har både USB 2.0 og Firewire, men dessverre kan man bare bruke Firewire-utgangen hvis man kobler skriveren opp mot en Mac.

Mer informasjon finnes i pressemeldingen nedenfor:

Pressemelding

Canon Bubble Jet i9950 -
A3+ fotoskriver for den profesjonelle

Oslo, 9 Februar 2004.
Canon lanserer i dag sin første 8 fargers A3+ fotoskriver - Bubble Jet i9950. Med 4800 x 2400 dpi og permanente dråpestørrelser på 2 picoliter er kvaliteten sikret. Canon's nye A3 flaggskip benytter den nye ChromaPLUS teknologien for å utvide Canon's allerede brede fargegamut. Nytt rødt og grønt blekk er blitt lagt til for å oppnå mer livfulle og korrekte farger. Canon i9950 skriver en full kantløs A3 side på ca 65 sekunder, som nok en gang øker Canons store forsprang med hensyn til hastighet. i9950 støtter den leverandøruavhengige PictBridge standarden så vel som Canon’s Bubble Jet Direct. Tilknytning til kamera skjer via en USB inngang foran på maskinen hvor både digitale kameraer og video kameraer kan tilknyttes for utskrift av bilder direkte - helt uten bruk av PC.

Skrivehodet, som er verdens lengste for en blekkskriver og med den største tetthet som kan oppnås, har 6.144 dyser. Disse er kapable til å skyte ut fantastiske 122 millioner 2pl dråper per sekund. Dette medfører at mer blekk kan skytes mot papiret på mindre tid og skrive med en hittil uoppnåelig fargeskala, kontrast, briljans og jevne forløpninger.

“Canon er forpliktet til å levere utskrifter med stadig bedre kvalitet og hastighet, sier Ingar Taxt, produktsjef for disse skriverne i Canon Norge as. "I et område hvor Canon allerede har et betydelig teknologisk forsprang, tar i9950 enda et kvantesprang fremover mot å levere utrolige A3 fotografier med en hastighet og kvalitet ingen har sett maken til sier Taxt".

Den beste fotokvaliteten
Canon's nye ChromaPLUS teknologi benytter 8 blekkfarger: De nye Røde og Grønne blekkfargene i tillegg til Cyan, Magenta, Gul, Lys Cyan, Lys Magenta og Sort. Canon's dye baserte blekk gir en høyere grad av glans, mer kraftige farger, redusert kornethet og bedre kontrastfylte fotokvaliteter sammenlignet med det flate og matte pigment-baserte blekket som brukes i enkelte konvensjonelle produkter. Canon's introduksjon av høyt mettet rødt og grønt blekk utvider den fargegamut i det gule til røde og det gule til grønne området. Metning og tetthet i det høye CROMA området har blitt utvidet med opptil 60 % mer fargelikhet mot positive film. Dette gjør at fargene nå er meget nærme fargeområdet til positive fargefilm.

Med 1/6-dels tetthet, har de lyse fargene det beste fargespekteret og de gir meget gode egenskaper på bilder og gir i9950 en utrolig fargedybde og en ekstremt god forløpning på fargene. Mens konkurrentene fortsatt benytter skrivehoder med en blanding av store og små dråper for å oppnå fargekvalitet, bruker i9950 kun 2 picoliter dråper – noe som er mindre enn kornene i vanlig fremkalte bilder. Dråpene skytes ut fra 10-micron store Micro-dyser (Bare 1/5 av et vanlig hårstrå) med en enorm kraft, presisjon, toleranse og nøyaktighet. Det høye tekniske nivå og presisjon er det som gir Canon sine bilder den skarphet og briljans du vil oppdage, hvor selv den minste antydning til korn er fjernet fra bildet.

Rekordraske utskrifter
Nøkkelen til Canons hastigheter og utskriftskvalitet ligger i skrivehodet og den avanserte MicroFine Droplet teknologien. Mens andre produsenter setter sammen sine skrivehoder av flere komponenter, produserer Canon sitt skrivehode i en fotolitografisk prosess tilsvarende som ved produksjon av mikroprosessorer. Fordelene ved dette er muligheten for å sette dysene tettere og ikke minst lage flere dyser på same skrivehode. Teknikken i dysene gir en frekvens som tillater hver dyse å åpne seg mer enn 20 tusen ganger i sekundet, noe som gir mer farge på siden på kortere tid enn noen annen skriver i markedet.

Støtte for ICC profiler
De medfølgende ICC-profiler gir profesjonelle brukere mulighet for å flytte bilder fra et fargerom (annet fargeprodukt) og over i et samsvarende fargerom hos i9950. Dette gir mulighet for å jobbe i profesjonelle miljøer for prøvetrykk og opprettholde konsistente farger mellom skanner, skjerm (kalibrert) og skriver

Kantløse fotoutskrifter
Det høyoppløselige skrivehodet evner å legge farge med høy hastighet også helt ut i kantene. Dette gjør at Canon ikke reduserer sin utskriftshastighet vesentlig ved kantløse utskrifter. Dette gjelder så vel 10x15 cm, 13x18 cm og helt opp til A3+. Det kan benyttes papir og media helt opp til 270 g/m2.

Direkte utskrift på CD-R og DVD
Den medfølgende CD-R utskriftsenheten gjør det mulig å skrive direkte på CD-er og DVD-er som har skrivbar overflate. Dette gjør at alle kan merke sine sikkerhetskopier av data, musikk og filmer på en praktisk og ikke minst kvalitetsmessig måte med bruk av egne bilder og tekst.

Single Ink teknologi – Separate blekkassetter
Alle farger har hver sin kassett og byttes individuelt for optimal driftsøkonomi. Dette gjør at det ikke blir unødig kasting av ubrukt blekk av andre farger når en går tom. Driveren gir beskjed om når hver enkelt kassett nærmer seg tom, og stopper når nødvendig for at ikke utskrifter skal komme ut uten blekk på arket. Dette er også for å få en maksimal driftsøkonomi.

Tilkobling og grensesnitt for PC og Mac
Et USB 2.0 Hi-Speed grensesnitt gir høy overføringshastighet av store bildefiler, slik at overføring av utskrifter til skriveren ikke henger opp din PC. For å støtte maksimalt også mot det grafiske marked er denne skriveren også utstyrt med et FireWire grensesnitt for bruk mot Mac.

Godt fotopapir gir gode bilder
Canon’s store fordeler innen skrivehodeteknologi kommer ytterligere til sin rett når den benyttes sammen med Canon’s spesiallagede media for fotoutskrifter. Canon’s media er utviklet for å komplettere vår blekkteknologi. Det 245 g/m2 PR-101 Photo Paper Pro er Canon’s ypperste papirkvalitet, og har i år kommet i en versjon for ytterligere lagringsbestandighet. Andre nye spennende medier er SG-101 Photo Paper Plus Semi Gloss som gir en fin halvblank overflate tilsvarende det du ofte får fra profesjonelle fotolaboratorier. GP-401 Glossy Photo Paper gir deg gode fotoutskrifter til en rimelig penge og MP-101 er det ultimate papir for de som vil ha gode fotoutskrifter med matt overflate.

Stor programvarepakke gir høy kvalitet på utskrifter
For å holde skrivebordet på PC-en ryddig, har nå alle programvarepakkene blitt lagt under en felles papaply kalt Canon Easy-ToolBox. Følgende programvare er inkludert for å hjelpe brukeren i å lage morsomme, kvalitetsmessige gode utskrifter enkelt:

CD-LabelPrint – Gjør det morsomt og enkelt å personalisere dine CD-R/DVD-er
PhotoRecord – Gir et utall muligheter for å lage egne kollasjer, fotoalbum og automatisk skalering av bilder på dine fotoutskrifter i alle formater.
ZoomBrowser EX – er selve “sentralen” i dine bildebehandlingsprogrammer. Dette er en database som gir deg oversikt, forenkler nedlasting og som leder deg til rett program for utskrift, redigering eller presentasjon av dine bilder.
Easy-PhotoPrint – Benytter informasjon fra Exif 2.2 kompatible kameraer for å lage de beste bildene med høy kvalitet på den enkleste måte. Gjør det også lett å lage flere bilder på samme side, både med og uten kanter, eller for utskrift av oversiktsark eller CD-er.
Easy-WebPrint – Forenkler utskrift fra Internettet og kan automatisk skalere innholdet slik at alt kommer med på siden, skrive flere sider på et ark, eller eliminere bruk av farger for å spare kostnader.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen