Canon annonserer to nye spennende videokameraer

Det mest spennende med disse kameraene er at bildebrikken er blant "amatørkameraenes" aller største og at Canon; i motsetning til andre produsenter; lager optikk med mer enn 10x optisk zoom. Dessverre har ingen av kameraene optisk bildestabilisator, men det er sannsynligvis gjort for å holde vekt og pris nede.

Bortsett fra zoomområde og en spesiell nattmodus er kameraene likt spesifisert. Ekstremt bra nærgrense, god lysstyrke og dessverre litt for dårlig vidvinkel. Man kan bare håpe at Canon har brukt den samme skjermen som står i MVX3i, og ikke den som er brukt i MVX250i

Canons pressemelding følger nedenfor:

Canon lanserer sin nye MVX20-serie med videokameraer

Canon, markedsleder innenfor fotografisk teknologi og bildeteknologi, presenterer i dag sine 2,2 megapikslers MVX20i (12x zoom) og MVX25i (14x zoom) videokameraer. MVX20-serien gir en eksepsjonelt høy filmkvalitet og kan også brukes til å ta stillbilder – med digitalstillbildespesifikasjoner og -funksjoner som kan sammenlignes med mange digitale stillbildekameraer. Canons DIGIC DV-prosessor gir video- og stillbildebehandling med delt bane, og et RGB primærfargefilter sikrer en varm, levende fargegjengivelse.

"Canons ingeniører har tatt utgangspunkt i et enestående digitalt videokamera og faktisk "bygget inn" et avansert digitalt stillbildekamera," forteller Bent Broklev, produktsjef hos Canon Norge. "MVX20i og MVX25i utnytter Canons lange optiske arv og ekspertise og videreutvikler den nye bølgen med avanserte videokameraer til også å omfatte en suveren stillbildekapasitet."

Videokameraene har et elegant, nytt og robust design med et blankt og elegant ytre. Det avrundede, behagelige grepet og ett-trykksbetjeningen gir brukeren en helt ny brukervennlighet.

CCD-sensor og DIGIC DV-behandling

MVX20 seriens 2,2 megapikslers 1/3,4" CCD-sensor benytter 1,77 effektive megapiksler ved opptak av film til DV-bånd, og 2,0 effektive megapiksler ved opptak av stillbilder til SD- eller MMC-minnekort, og sikrer således skarpe, klare bilder i begge moduser.

DIGIC DV-prosessoren kombinerer alle sentrale bildebehandlings- og minnekrav på én enkelt brikke. To separate baner benyttes til film- og stillbilder og gir dermed de unike behandlingsalgoritmene som kreves for å gi en optimal kvalitet på ytelsen. Dermed ofres ikke bildekvaliteten ved simultane video-/stillbildeopptak.

Emosjonelle farger, bedre lydkvalitet

Med et RGB primærfargefilter omgår MVX20-serien behovet for fargekonversjon, som kreves i vanlige videokameraer med CMYG-filter. Dermed sikres en gjengivelse med rike, varme og "emosjonelle" farger.

En ny Digital Audio LSI (Large Scale Integrated Circuit) fjerner støy fra båndmekanismen med en Adaptive Noise Reduction-funksjon, mens en ny Auto Wind Cut-funksjon fjerner vindstøy – og begge funksjoner sikrer en god generell lydkvalitet. Manual Audio Level Control gjør det mulig for brukerne å justere lydopptaksstyrken.

Digitalt stillbildekamerafunksjoner

Begge modeller tilbyr alle funksjonene som en bruker vil forvente av et avansert digitalt stillbildekamera. Det progressive foto-systemet sikrer stillbilder med en suveren kvalitet og minimale uklarheter, og med den innebygde blitsen kan brukeren fotografere ved dårlig belysning på en avstand inntil 2m. Rammen er delt inn i tre individuelt valgbare autofokusområder, mens en manuell fokusring gir stor kreativ kontroll.

Blant driverinnstillingene finner vi enkeltbilde, høyhastighets serieopptak (opptil 5 bilder/sek) serieopptak med normal hastighet (opptil 3 bilder/sek) og Auto Exposure Bracketing (AEB). AEB hjelper brukeren i vanskelige lysforhold, ved å ta tre påfølgende bilder med litt forskjellige eksponeringsinnstillinger. Stilbilder kan lagres på SD- eller MMC-minnekort samtidig som videobilder lagres på bånd. Fotografier kan vises på den 2,5" store LCD-skjermen ved å holde lukkerknappen nede.

Brukeren kan ta direkte utskrift av bilder i formater opptil 15x21cm med fotokvalitet på alle PictBridge-kompatible skrivere – helt uten PC. Med en slik tilkobling til skriveren er vertikale og horisontale beskjæringsfunksjoner tilgjengelige via kameramenyen – dermed kan brukeren optimalisere bildene for utskrift. Print/Share-knappen gir enkel direkteutskrift og Windows PC-opplasting med USB-kabel. MVX20-serien støtter Exif 2.2/Exif print, som lagrer kamerainnstillingene og gir automatisk optimale utskrifter.

Deling av bilder og film via Internett er meget enkelt – Motion-JPEG-filer kan lagres direkte på SD- eller MMC-minnekortet. Det er også mulig å konvertere videofilm til Motion-JPEG på kameraet og overføre til SD- eller MMC-kort. Avhengig av minnekortets størrelse kan opptil 60 minutter med enten QVGA eller QQVGA-formater lagres direkte på kortet.

Kraftige kvalitetsobjektiver

Canons 60 år med presisjonsoptisk ekspertise har muliggjort en 14x/280x optisk/kombinert zoom med høy forstørrelse (MVX25i), og en 12x/240x zoom (MVX20i). Objektivene har Super Spectral-belegg som reduserer skygger og skinn som skyldes at ubehandlet lys reflekteres fra objektivelementene og digitale sensoroverflater.

Stort utvalg innstillinger

MVXx20i har syv opptaksprogrammer med automatisk eksponering, mens MVX25i i tillegg har Super Night mode, med en LED for opptak i stummende mørke, og Night+ mode som gjør det mulig å styre LED manuelt. Med disse programmene får brukeren det beste ut av kameraet – også ved fotografering av kompliserte motiver. Et bredt utvalg digitale effekter og fade-programmer gir kreative filmopptak. Et hudfarge-program gir mykere hudfarger og en flatterende, varm gjengivelse. Bildestabiliseringsprogrammet begrenser kamerarystelser og eliminerer dermed behovet for stativ i de fleste situasjoner. Både normalt og høyoppløsnings 16:9 bredformat er tilgjengelig. Canons nye High Resolution 16:9-program gir mer effektive piksler og gjør det mulig for brukeren å filme i sant 16:9-format.

DV Messenger 2.0

Toveis kommunikasjonsprogramvaren DV Messenger 2.0 gir peer-to-peer-kommunikasjon og muliggjør utveksling av lyd- og videodata – både live og opptak – over Internett. Den lar videokameraet fungere som webkamera for video-chat, og lar brukeren justere visningen ved å fjernstyre kameraet via tastaturet. Fire andre programmer er inkludert i MVX20-pakken: PhotoStitch, PhotoRecord, ZoomBrowser EX og ImageBrowser EX.

Tilkobling

Videkokameraene er utstyrt med både DV- og USB-terminaler. DV-terminalen gir lyddubbing uten tap av oppløsning og tilkobling til en PC IEEE1394-port for ikkelineær redigering og retusjering. USB-terminalen brukes til overføring av bilder og videofiler fra SD- eller MMC-minnekortet.

MVX20-modellene har en analog-inn-port og Analog/digital konverter. Analogt utstyr som en VHS-spiller kan plugges inn for konvertering til digitale signaler, som deretter kan lagres direkte på videokameraet eller sendes til en PC for lagring på DVD- eller Harddisk.

Prisantydning: MVX20i Anbefalt uts.pris 10999,- MVX25i 11999,- Salgstart: Juni

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen