Canon slipper 650D

Canon slipper 650D

Canons første speilrefleks med touch-skjerm

Canon lanserte i dag morges sitt nyeste speilreflekskamera, som kommer til å legge seg i den nisjen som forgjengeren, Canon EOS 600D inntil i dag har hatt. Vi vet ennå ikke sikkert om 600D vil forsvinne ut av handelen som en følge av lanseringen, men det synes ikke sannsynlig. Canon har lenge hatt som praksis at den tidligere modellen går ned i pris og nisje når den etterfølges av en debre modell, akkurat som 550D gjorde da 600D ble lansert.

Forandringene synes ikke umiddelbart å være store, og 650D vil blant annet få samme oppløsning som forgjengeren, men tatt i betraktning at 18 megapiksler allerede er en temmelig grei oppløsning, har vi ikke noen problemer med akkurat det valget.

Ser vi litt nøyere på spesifikasjonslisten åpenbarer det seg imidlertid et par interessante punkter. Søkeren vil ha 95% dekning, og får som vanlig innebygget diopterjustering. 650D skal visstnok også få det samme fokussystemet med 9 kryss-type autofokussensorer som vi i dag finner i langt dyrere Canon EOS 60D, i tillegg til det samme 63-soners lysmålersystemet som både Canon EOS 7D og Canon EOS 5D Mark III har.

KORREKSJON: Vi kom i skade for å skrive at 650D hadde pentaprisme og ikke pentaspeil. Det stemmer ikke - det korrekte er at det har pentaspeil, akkurat som 600D.

Akkurat som 600D vil også 650D få artikulert skjerm som er hengslet i venstre kant, men i tillegg vil den denne gangen være berøringssensitiv, slik at man i stor grad kan stille inn kameraet direkte på skjermen.

Opptakshastigheten blir 5 bilder per sekund på stillbilder, og som sedvanlig blant speilreflekskameraer i dag vil 650D kunne ta opp video i FullHD. Man vil også kunne benytte en form for hybrid-autofokus under filming.

Høyeste ordinære ISO-verdi blir 12 800, men denne kan utvides til H1 som vil tilsvare ISO 25 600.

Pris og tilgjengelighet i Norge er ennå ikke kjent, men så her heller ikke Canons pressekonferanse begynt ennå. Vi vil komme tilbake til dette så snart den er over.

Les mer: Hva betyr det som står på objektivet ditt?

Les mer: Gjør et kamerakupp

OPPDATERING: Canon EOS 650D har fått tentativ salgsstart juni/juli og norske veiledende priser er som følger:

  • Kun kamerahus: 6990 kroner.
  • Med 18-55 mm IS: 7990 kroner.
  • Med 18-135 IS STM: 9990 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen