(Bilde: Canon)

Canon senker forventningene

For første gang nedjusteres prognosene for systemkamerasalget.

Selskapet har nylig sluppet en pressemelding der forventningene til salget av speilreflekser og speilløse systemkameraer er redusert fra 9 til 8 millioner enheter for 2014.

Kostbart

Canon venter nå å selge mindre av selveste gullet sitt - systemkameraene.
Canon venter nå å selge mindre av selveste gullet sitt - systemkameraene.Foto: Canon

Dette er altså første gang noensinne at Canon reduserer salgsprognosene for denne produktkategorien. Prognosene for kompaktkameraer, som mange mener er et markedssegment som er i skikkelig trøbbel, holder Canon på samme nivå som tidligere varslet, med 14 millioner solgte enheter i 2014.

Les også Test av Canon EOS 100D: Knøttliten og knallgod

Reduksjonen i forventet salg medfører også en reduksjon i de forventede inntektene for Canon. Nettoinntekten er ventet å gå ned fra 260 til 240 milliarder Yen – om lag 14,5 milliarder kroner med dagens kurs.

Smartmobiler

Det er utbredelsen av smartmobiler med stadig bedre innebygd kamera som er trusselen mot tradisjonelt kamerautstyr. Ifølge nettstedet Bloomberg.com uttalte Takashi Aoki i investeringsselskapet Mizho Asset Management at ”smartmobiler lager et strukturelt problem for kameraprodusentene”.

Fram til nå har salget av digitalkameraer generelt hatt en fallende trend ifølge analyseselskapet IDC. Likevel har kameraer med utskiftbar optikk vært immune mot denne trenden, men nå ser vi at også dette segmentet er på vikende front. Det viser Canons kunngjøring med all mulig tydelighet.

Les også Guide: Slik gjør du et kamerakupp

(Kilde: petapixel.com )

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen