Canon med ny filmoptikk

Canon med ny filmoptikk

Lanserer eget filmsystem.

Samtidig med lanseringen av sitt nye filmkamerasystem Cinema EOS har Canon også lansert nye objektiver. Disse objektivene blir tilgjengelig i EF-fatning og PL-fatning, og er laget for filmproduksjon.

Les også: Jordskjelv forsinker Canon-objektiver

    Det er i førsteomgang laget syv nye objektiver, som strekker seg fra brennvidde på 14,5mm og opptil 300mm, som bør dekke behovene for de aller fleste:
  • CN-E14.5-60mm T2.6 L S (EF-fatning)
  • CN-E14.5-60mm T2.6 L SP (PL-fatning)
  • CN-E30-300mm T2.95-3.7 L S (EF-fatning)
  • CN-E30-300mm T2.95-3.7 L SP(PL-fatning)
  • CN-E24mm T1.5 L F (EF-fatning)
  • CN-E50mm T1.3 L F (EF-fatning)
  • CN-E85mm T1.3 L F

Det nye Canon Cinema EOS-systemet.
Det nye Canon Cinema EOS-systemet.

De fire øverste zoom-objektivene vil bli tilgjengelig for både EF-versjonen og PL-versjonen av kameraet, mens de tre siste fastobjektivene vil bare bli tilgjengelig for EF-versjonen. Som det fremkommer av objektivnavene er dette lyssterke saker, og alle objektivene inngår i Canons velkjente L-serie. Objektivene er alle sammen utstyrt med elleve blader i blenderen, for å få en jevn og fin bokeh. Alle de syv objektivene er optimalisert for å levere oppløsningen til 4K, eller 4096 x 2160 piksler.

Selv om dette er EF-objektiver er de ikke kompatible med alle Canons EOS-modeller. De to zoom-modellene til EF-fatning er kompatible med kameraer som har tilsvarende bildebrikke som super 35mm og APS-C brikker, men ikke vanlig fullformatsmodeller eller APS-H modeller. Fastobjektivene er imidlertid kompatible med både super 35mm, fullformat, APS-H og APS-C modeller. Hva angår pris har ikke Canon nevnt dette i pressemeldingen. Det blir nok neppe særlig billig, når man ser spesifikasjonene på disse objektivene.

Zoomobjektivene til EF-fatningen vil bli tilgjenglig samtidig med kameraet i januar 2012, mens PL-versjonene vil bli tilgjenglig med PL-versjonen av kameraet i mars samme år. Canon CN-E24mm og CN-E50mm vil bli tilgjenglig sent i juli 2012, mens CN-E85mm vil bli tilgjenglig for salg sent i august. Man har med andre ord litt tid til å begynne å spare.

Les også: Canon erkjenner objektivtrøbbel

Les også: Canon frir til filmskaperne

Kilde: www.canon.com

Flere bilder:

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen