Canon lover at 70D kommer
(Bilde: Montasje: Canon/Akam)

Canon lover at 70D kommer

Men når det skjer er mer usikkert.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I et intervju med DPReview under årets CP+ snakker Masaya Maeda, en av lederne i Canon, om hvordan han tror fremtidens kameraer blir. Han mener blant annet det vil komme flere semiprofesjonelle modeller med fullformat.

Canon EOS M
Canon EOS MFoto: Canon

I den siste tiden har vi vært vitne til at bildebrikkene i speilløse kameraer har blitt større, som for eksempel med Sonys NEX-modeller og Canon EOS M. At store brikker er populært har ikke gått Maeda og Canon hus forbi, og han er inspirert av trenden. Han mener at noe av det viktigste for brukerne er muligheten til ta bedre bilder i situasjoner med lite lys.

Men samtidig tar smarttelefonene stadig mer over av markedet for dedikerte kameraer. Masaya Maeda innrømmer at EOS M ikke har solgt så mye som de regnet med, til tross for at denne modellen er utstyrt med en APS-C-brikke - som er ganske stor i forhold til størrelsen på kameraet.

Hva angår kompaktkameraer mener Maeda at de er avhengig av nyskapende funksjoner for å overleve, og han tror ikke at større bildebrikker nødvendigvis vil være løsningen for denne brukermassen. Han trekker frem PowerShot N som ble lansert i januar som et eksempel på slike kameraer. Videre forteller han: "Selvsagt har vi andre slike ting i planene, men jeg kan ikke snakke om det ennå".

Han er også svært forsiktig med å snakke om 70D, utover at han lover det vil komme i fremtiden. Og om det skulle bli med en fullformatsbrikke må vi bare vente med å få vite. Dersom det skulle få det kan det bli svært interessant med hensyn til pris og størrelse.

Les også: Fire nye kompakter fra Canon

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen