Canon lanserer egen nettskytjeneste for fotografer
(Bilde: Canon/YouTube)

Canon lanserer egen nettskytjeneste for fotografer

Vil la deg laste opp så store bilder du bare ønsker.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det finnes jo allerede mange ulike nettsider man kan bruke til å dele fotografier, men nettskytjenester som er dedikerte til bilder er nok litt mer uvanlig.

Dette vil fotogiganten Canon nå rette på. Selskapet har nemlig lansert en splitter ny nettskytjeneste som utelukkende henvender seg til fotografene, kalt «Irista».

Det som skiller Irista fra andre skytjenester som for eksempel Dropbox eller Google Drive, er først og fremst at man kun kan laste opp bildefiler, men den prøver også å lokke fotografene med andre grep.

Ingen størrelsesbegrensning

For eksempel finnes det ingen begrensninger på filstørrelsene. Det betyr altså at det er fritt frem for å laste opp råformatsbilder om du skulle ønske det, såvel som de andre vanlige formatene. Canon har videre lagt vekt på at tjenesten skal være enkel og oversiktlig å bruke.

Blant annet skal du kjapt kunne finne frem til bilder ved å bruke ulike filtre, og du kan i tillegg opprette så mange fotoalbum du ønsker. Exif-dataene til bildene er også på plass, samt en delingsfunksjon med andre tjenester som Facebook og Flickr.

Irisita har enn så lenge ingen bilderedigeringsfunksjon. Ifølge en talsperson for Canon som nettstedet Cnet var i kontakt med er selskapet imidlertid interessert i å videreutvikle tjenesten i samråd med brukerne, noe som kan bety at det vil dukke opp flere funksjoner etter hvert.

Irista er gratis å bruke opp til en lagringsplass på 10 GB. Ønsker du 50 GB må du ut med 5 euro i måneden, og for 11 euro i måneden tildeles du 100 GB å boltre deg på. En kjapp gjennomgang av hvordan du bruker tjenesten kan du se i videoen under.

Kanskje du nøyer deg med Instagram: Tjenesten fikk nylig flere bilderedigeringsfunksjoner »

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen