Canon bekrefter minnekorttrøbbel for 5D Mark III

Canon bekrefter minnekorttrøbbel for 5D Mark III

Støtter ikke raske SD-kort

Fotografen Jeff Cable var den første til å sette fingeren på et i hans øyne irriterende problem med Canons helt nye toppmodell Canon EOS 5D Mark III. Som kanskje kjent har kameraet to minnekortspor, et til CF og et til SD-kort. Det støtter den aller nyeste og raskeste standaren for CF-kort, UDMA-7, men når det kommer til SD-kort så er det andre boller. Det støtter nemlig ikke høyhastighetsprotokollen UHS-I (Ultra High Speed) som betyr at høyeste hastighet med SD-kort blir 133x som tilsvarer ca. 20 MB/s overføringshastighet. Til sammenligning klarer de raskeste kortene idag (teoretisk) opp imot 1000x (150 MB/s).

Vi tok derfor kontakt med Canon Norge for å høre om dette var noe som de ville fikse på med eventuelle firmware-oppgraderinger i fremtiden, hvorpå vi fikk følgende svar:
"Jeg kan bekrefte at 5D MkIII ikke støtter UHS-I SD-kort i dag og vil heller ikke gjøre det med ny firmware."
Dette er kanskje ikke så rart tatt i betraktning av at problemet nok ligger i hardwaren (minnekortmodulen til kameraet), og kan dermed ikke fikses med forbedret software.

Ikke stapp inn SD her!
Ikke stapp inn SD her!

Dessverre slutter ikke problemet der: Ved bruk av SD-kort samtidig med CF-kort vil hastigheten på CF-kortet strupes ned til samme nivå som SD-kortet, og fordelen med to minnekortspor begrenses ytterligere. Dette er fordi kamera setter øvre begrensning på overføringshastigheten for begge kortene etter det tregeste. Tar du lange serier med bilder, bør du derfor kun bruke CF-kortet da bufferet til kamera kan tømmes med en langt høyere hastighet. For de som bare ønsker den ekstra lagringsplassen to minnekort gir, er det derimot ingenting å bekymre seg over.

Les også: 10 ting du bør vite om 5D Mark III

Kilde: Jeff Cable

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen