Refleksjon

Cannes i 60: Quentin Tarantino

Europas største og meste kjente filmfestival varer hele elleve dager til ende, fra 16. til 27. mai, og feirer 60-årsjubileum i år. Forventningene har knapt nok vært større og som vanlig er det mange kjente navn med i hovedkonkurransen, for ikke å snakke om gjengangere. Kulturo vil i i løpet av festivalen trekke fram flere av disse gjengangerne, som også deltar med filmer i år. Dagens gjenganger er:

Quentin Tarantino spiller selv i årets Cannes-bidrag
Quentin Tarantino spiller selv i årets Cannes-bidrag "Death Proof".

Quentin Tarantino

Et velkjent navn og gjenganger i Cannes er Quentin Tarantino. Han trenger knapt noen introduksjon for de aller fleste som er interesserte i film, og ble verdenskjent i 1994 da ”Pulp Fiction” kom ut. Filmen tok av som en rakett og gjorde stor ståhei i filmverdenen, både i USA og Europa. Det året vant Tarantino Gullpalmen i Cannes for beste film, og både Oscar, Golden Globe og den britiske BAFTA-prisen for beste manus, sammen med Roger Avery, samt franske Cesar for beste utenlandske film.

Tarantino var dermed sikret status som amerikansk films fornyer og gullgutt. Ti år senere, i 2004, var Tarantino tilbake på croisetten i Cannes, denne gang som innehaver av det ansvarstunge vervet som juryformann. Begge delene av ”Kill Bill” ble vist på festivalen samme år, i sin fulle lengde på tre timer, men var selvsagt ikke med i konkurransen. Det året vant for øvrig ”Kill Bill 2” Amandaprisen for beste utenlandske film.

Tarantino er med i konkurransen igjen i år med ”Death Proof”, den ene halvdelen av splatterdobbeltfilmen ”Grindhouse”. I ”Death Proof” har den gærne stuntmannen Mike, som dreper jenter ved hjelp av bilen sin, sett seg ut byens hotteste DJ, tøffe Jungle Julia, som sitt neste offer. Hvordan det går, får du se når filmen har premiere i Norge 15. juni.

Se trailer til "Grindhouse" her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen