Canal Digital Play sniktestes

Vi har nylig testet filmtjenesten Headweb og det ser ut som om det skal gå inflasjon i slike tjenester på nettet. Sist ute er Canal Digital med sin tjeneste Canal Digital Play. Vi omtalte så vidt tjenesten for noen dager siden og lovet en mer omfattende test av systemet. Her kommer den. 

 

Testpiloter

Som vi nevnte er ikke Canal Digital Play en offentlig tjeneste ennå. Selskapet har åpnet den for 5000 av sine kunder og bruker dem som testpiloter for tjenesten. Disse får en gratisfilm og må deretter betale for filmleien. Grei måte å betateste tjenesten på og samtidig tjene penger. Vi må vel si at Canal Digital kunne spandert et litt flere filmer på sine gratistestere siden det faktisk er dem disse testerne jobber for. Testperioden skal gå frem til april.

 

Utvalg

Det er litt vanskelig å anslå hva utvalget vil bli fordi det endrer seg daglig. Hvis tellingen er riktig er det 410 filmer i systemet i skrivende stund. I og med at dette skal fungere som en videobutikk på nett for Canal Digitals kunder er dette et alt for lavt tall og bør økes vesentlig frem mot lansering. Dette er faktisk bare en brøkdel av hva jeg selv har privat. At utvalget er begrenset er ikke så rart i og med at det foreløpig kun er filmer fra Nordisk Film i utvalget. I følge Canal Digital er dette noe som skal endres på og både utvalget og leverandører skal økes. Det er det også nødt til å bli. Slik utvalget fremstår i dag er det som sagt tynt.

 

Pris

Slik det fungerer i dag betaler du 45 kroner pr. film via kredittkort. I og med at dette er en tjeneste forbeholdt Canal Digitals kunder vil man på sikt kunne få filmleien inn som en del av den månedlige fakturaen. Om Canal Digital på sikt vil bredde prisingen sin slik at det blir forskjellige priser på filmer vil tiden vise, men det virker sannsynlig.

 


 

Kvalitet

Vi testet dette på flere forskjellige maskiner med forskjellige operativsystemer. Det var helt uproblematisk. Vi testet det også over Netcoms 4G tjeneste uten problemer. Når det gjelder kvaliteten på filmene i utvalget er det litt verre å teste. Vi fant imidlertid en løsning. En av filmene som leies ut har undertegnede både på DVD og Blu-ray, og da blir sammenlikningen mer riktig.

 

Sammenlikningen baserer seg på at datamaskinen er koblet opp mot TV. Vår erfaring er etter en sammenlikning at man kan glemme HD-formatene. Kvaliteten er ikke engang i nærheten av hva Blu-ray kan tilby. Det gjelder også hvis du ser filmen direkte på datamaskinen. En sammenlikning med standard DVD, viste også at dette er bedre enn kvaliteten på Canal Digital Play. Skal vi bruke en sammenlikning som det er mulig å forholde seg til vil jeg si at kvaliteten ligger mellom en VHS-film og en DVD, men langt nærmere DVD enn VHS. For den som har lastet ned filmer så blir det omtrent samme kvalitet som en film på rundt 700MB. Ikke altfor imponerende med andre ord.

 

Hva nå?

Slik det fungerer er det lite å si på funksjonaliteten, den er stort sett slik den skal være. Søkefunksjonen virker greit, men den må nok finjusteres litt. Personlig ville jeg fortrukket at man hadde lagt på en «avansert søk»-mulighet og ikke bare et generelt søk. 

 

Det må blir muligheter for å leie HD-film. Dette er ikke mulig slik det foreligger i dag. Det var noen titler inne, men Canal Digital fjernet dem før jeg fikk testet dem. Dette tar jeg som et signal på at det kommer på et tidspunkt. Utvalget må også opp på et langt bedre nivå. Jeg ser ingen grunn til at filmutleie på web skal være dårligere enn den beste videobutikk, heller motsatt.

 

Jeg vi også si at en kvalitetsheving er på sin plass. DVD-kvalitet er det minste vi kan forlange.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen