Canal Digital lover bedring
Teknofil

Canal Digital lover bedring

Canal Digital har fått gjennomgå på vårt forum. Mange har klaget på dårlig bildekvalitet på deres HD-PVR og viftestøy i denne, andre har etterlyst en oppgradering som for lengst skulle være på plass. Vi forhørte oss med Canal Digital angående hva som skjer.

Les også: Blasse bilder med Canal Digital.

Problemer med HD-PVR
Over lengre tid har lesere diskutert Canal Digitals HD-mottakere i vårt forum. Mange mener det har vært blasse bilder på standardkanalene med deres HD-mottaker, andre klager på at dekoderene ofte henger seg og et vanskelig brukeroppsett. Det er ikke bare våre lesere som har opplevd problemer med Canal Digital sine mottakere.


Under et besøk hos mine svigerforeldre i julen fikk jeg selv oppleve problemene med mottakeren, og det var ikke rent sjeldent HD-mottakeren måtte restartes etter at den hang seg. Canal Digitals kundeservice har fortalt flere at en oppdatering er på vei ifølge våre lesere, når denne kommer og hva denne inneholder har derimot vært uklart. Vi sendte derfor en forespørsel til Canal Digital angående bugsene de ser ut til å ha i sin mottaker og når en oppdatering vil komme. De var derimot slett ikke enige i at deres mottaker fortjener all kritikken den har fått.

- At det er "en rekke bugs i systemet" tar vi avstand fra. Vi opplever at de fleste av våre kunder er fornøyd med dekoderne, og at antallet klager i forhold til det totale kunde-tallet er svært få. Men vi ser selvsagt alvorlig på de problemene som måtte oppstå for enkelte av våre kunder, skriver Canal Digital per mail.

Vil få en rekke forbedringer
De jobber nå derfor med å få godkjent en oppgradering som forhåpentligvis vil bedre brukeropplevelsen. Ifølge Canal Digital selv vil de viktigste oppdateringene denne gangen være bedre programguide, mulighet for serieopptak, bedre opptakshåndtering, bedre billedkvalitet, en minne-oppdatering som hindrer at systemet henger seg og generelt bedre stabilitet.


Forhåpentligvis vil dette bedre på en rekke av de problemene noen av Canal Digitals HD-PVR-kunder opplever. Derimot har ikke Canal Digital noe klart svar på når denne oppdateringen vil være godkjent.

Plagsomt støyende
Det har også dukket opp klager på støy fra mottakerne fra Canal Digital. I en tråd på AV-forum diskuteres dette også, og flere mener støyen er så pass irritabel at det er vanskelig å være i samme rom å lese en bok mens mottakeren står på. En av våre lesere hadde også klaget på dette til Canal Digital og fikk et noe overraskende svar.

- Ikke helt sikker på om CD tar sine kunder og brukere av HD-PVR boksen seriøst. De mener at når man ser TV er ikke støyen høy nok til å være et problem, og når man ikke bruker den anbefaler de å slå den av. Hva i all verden er poenget med en PVR dersom den skal slås av når man ikke ser på TV? Hele poenget for min del er at den skal stå på når jeg ikke ser TV slik at jeg senere kan se opptakene, skriver brukeren Gøran i kommentar på en av våre artikler.

Benekter støyproblem
Noen kommer med forslag om at boksen kan åpnes opp og at viften inne i boksen kan festes bedre. Å begynne å fikse på din egen boks er derimot ikke å anbefale om du ikke er veldig teknisk kompetent og ikke frykter for garantien på boksen. Men Canal Digital har på sin side ikke registrert dette problemet.

- Canal Digital har ikke "et noe uheldig viftesystem". Lydnivået i daglig bruk er ikke høyere enn hva det er hos andre dekodere. Viften kan derimot gå på høyere turtall når dekoderen står slik plassert at den blir varm (nær varmekilder), skriver de i mail.


Dermed bør du være påpasselig med å holde dekoderen unna varmekilder. En annen av våre lesere kommer derimot med et godt tips. Ifølge Synchron skal det være uproblematisk å slå av mottakeren selv om du skal ta opp.

- Det går fint an å programmere boksen for så å skru den av. Den spiller inn for det fant jeg ut forleden dag. Men støyen kunne fint vært noe mindre. Nesten like ille som PC-en min med en del flere vifter, skriver han i kommentarfeltet på samme artikkel.

Selv har vi ikke forsøkt dette og har ingen garanti for at dette fungerer. Men i så fall skal det være fullt mulig å lese en bok i samme rom som mottakeren, uten at du går glipp av viktige opptak. Så får vi glede oss til Canal Digitals oppdatering endelig er på plass.Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen