Canal Digital-kunder får tilbake nisjekanalene
(Bilde: iStockphoto/5218304)

Canal Digital-kunder får tilbake nisjekanalene

Konflikten mellom gigantene er omsider over.

De fleste har sikkert fått med seg den langvarige og bitre striden mellom Telenor-eide Canal Digital og TV2. Kjernen i konflikten har vært uenigheter om prisen for å tilby TV2s nisjekanaler i Canal Digitals kabelpakker.

Krangelen nådde et høydepunkt i fjor, da nisjekanalene forsvant fra Canal Digitals kabeltilbud, og i januar i år gikk partene til retten for å prøve å løse konflikten.

Nisjekanalene snart tilbake

Nå melder blant andre Aftenposten at partene omsider har begravd stridsøksen og kommet til en enighet. Canal Digital og TV2 har nemlig nettopp inngått en omfattende, treårig distribusjonsavtale.

Avtalen innebærer at Canal Digitals rundt 500 000 kabelkunder vil få tilbake nisjekanalene som TV2 har fjernet fra grunnpakken, noe som vil skje senest 3. mai.

Begge partene skal være godt fornøyd med den nye avtalen, som ifølge en pressemelding er «tilpasset en moderne TV-hverdag og inkluderer nye og fremtidsrettede tjenester».

Ser frem til videre samarbeid

Canal Digital og TV 2 er altså nå klare for å se fremover, selv om konflikten også har hatt sin pris.

— Det har dessverre kostet oss en del i form av at vi i en altfor lang periode har vært av med alle kanaler utenom TV 2 Hovedkanalen på kabel hos Canal Digital. Men nå kan vi se fremover, for vi har fått en avtale som gir oss et godt økonomisk fundament med muligheter for videre utvikling, sa sjefredaktør i TV 2, Alf Hildrum, til TV2.no.

Canal Digital ønsker på sin side også å legge den trøblete fortiden bak seg:

— Det viktigste for oss har vært å sikre en fremtidsrettet avtale som løser alle tidligere uenigheter og som gjør at vi kan fokusere på videre samarbeid. Nå gleder vi oss over avtalen, og at vi i fellesskap med TV 2 vil utvikle TV-tjenester, sier konserndirektør for strategi og innovasjon i Telenor, Morten Karlsen i en pressemelding.

Canal Digital har et bra forhold til Viasat:
En ny avtale mellom de to selskapene gir Canal Digitals kabelkunder mye mer innhold »

(Kilder: Pressemelding, TV 2, Aftenposten)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen