Disse to Canal Digital-dekoderne blir snart avleggs.
Teknofil
Disse to Canal Digital-dekoderne blir snart avleggs. (Bilde: Canal Digital/montasje)

Canal Digital-kunde? Les dette

Innen neste måned bør du ha sikret deg HD-dekoder.

Canal Digital Kabel-TV vil gjøre plass til flere HD-kanaler, og har derfor besluttet å stenge ned SD-kanalene sine fra og med 22. april. Det skriver selskapet på sine egne nettsider.

Dette får i første omgang kun betydning for de som har gamle dekodere uten støtte for HD. Endringen betyr at du i så fall må punge ut for en HD-dekoder for å fortsatt få inn alle kanalene.

Oppdatert: Canal Digital Kabel-TV presiserer overfor Teknofil.no at de i første omgang kommer til å stenge ned SD-kanalene som også sendes digitalt i HD. Stengingen av de analoge signalene skjer først mot slutten av året.

For parabolkundene til Canal Digital har endringen ingenting å si. For to år siden ble HD-kanalene definert som standard, og SD-kanalene ble flyttet langt ned i kanallisten. De er imidlertid fortsatt tilgjengelige.

To dekodere blir avleggs

SD er en forkortelse for Standard Definition, som beskriver oppløsningen (720x576p) på innholdet som sendes. Dette gjelder i hovedsak analoge signaler, men SD kan også sendes digitalt, som er tilfellet her. I dag sender Canal Digital Kabel-TV blant annet NRK2, NRK3, TV 2 og TV Norge i SD, noe det snart blir slutt på.

Canal Digital opplyser at dekoderne som heter Canal Digital PVR (Kaon) og Canal Digital C1201 CX ikke lenger vil gjøre nytten. Isteden skal du få tilbud om å kjøpe en ny dekoder, en T-We Box, til kampanjepris via Mine Sider. Full pris på denne dekoderen oppgis å være hele 3490 kroner. Alternativt kan du kjøpe en modul til kortleseren på smart-TV-en din, dersom den støtter IDTV.

Endringen skjer altså 22. april. Samme dag endres også kanallisten.

Et siste alternativ er kanskje å kutte ut Canal Digital helt, og heller gå for streaming?
Disse nye Netflix-seriene får du se i år »

(Kilde: Canal Digital)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen