Canal Digital dropper TV 2 HD
Teknofil

Canal Digital dropper TV 2 HD

Helt siden RiksTV fikk rettigheter til å vise TV 2 HD, har det vært knyttet spenning til når de andre store distributørene ville få avtalen på plass og starte å sende kanalens nye høyoppløste programmer.

Canal Digital har vært en ledende leverandør av HD-kanaler, og mange ville nok tro de ville være hardt på ballen for å få rettighetene på plass for den norske kanalen. Nå dropper de TV 2 HD.

- Det har ikke lyktes å få en avtale om distribusjon av TV 2s HD-innhold, forteller Jørgen Thaule, informasjonsdirektør i Canal Digital til Teknofil.

Urimelige vilkår
For at Canal Digital skal kunne sende innholdet fra den nye HD-kanalen til TV 2, bindes de også opp til å distribuere de andre standardkanalene. Dette synes Canal Digital er urimelig, samt at prisen er høy.

- Alf Hildrum krever urimelige vilkår, blant annet på pris og ved å binde opp HD-innholdet til distribusjon av standard digital og analoge signaler i kabelnettet, forklarer Thaule.Godt tilbud

Selskapet var tidlig på banen vedrørende distribusjon av HD-kanaler, og har per i dag et variert tilbud, med både sport, film og dyreprogrammer i høyoppløst kvalitet.

- Canal Digital har utarbeidet et fantastisk HD-tilbud til våre kunder, som ligger helt i europatoppen. Det har vi gitt våre kunder uten tillegg i pris. Vi forventer det samme av Alf Hildrum & Co. TV 2-s HD-programmer vil utgjøre en liten del av HD-tilbudet, og det vil neppe rettferdiggjøre en prisøkning for alle våre kunder, spesielt siden mange andre kanaler har et kontinuerlig HD-tilbud, som for eksempel BBC HD og Discovery HD, avslutter Thaule.

Get dropper også TV 2 HD
Get er blant leverandørene som allerede har et bredt HD-innhold, og også de ønsket TV 2s nye høyoppløste kanal, men syns på lik linje med Canal Digital at vilkårene gir for lite innhold i forhold til prisen.

- Vi er av samme oppfattning som Canal Digital, og kommer ikke til å lansere TV 2 HD med de vilkårene som foreligger i dag. For oss gir det for lite innhold i HD i forhold til hva prisen antyder. Vi har allerede et godt tilbyd på HD per i dag, forteller Øyvind Husby i Get.TV 2

I vilkårene om både Canal Digital og Get synes er urimelige, er blant annet prisen en av punktene som gjør at begge selskapene vurderer å ikke distribuere kanalen ut til sine kunde. TV 2 sier de er nødt til å ta mer betalt for å kunne invitere i mer HD-utstyr.

- Vi har gjort en del omfattende investeringer i HD-utstyr, både i Oslo og Bergen. For at vi skal kunne fortsette innkjøpene av HD-relatert utstyr er vei nødt til å få igjen en del av pengene som går med. Derfor er vi nødt til å ta noe mer betalt for den nye HD-kanalen, slik at vi kan fortsette å lage mer innhold i høyoppløsning, forteller Rune Indrøy i TV 2.

Fortsatt forhandlinger
Tiltross for en kraftig oppbremsning i samtalene vedrørende rettigheter til den nye HD-kanalen, er det fortsatt mulighet for at distributørene kommer til enighet med kanalen ifølge Indrøy.

- Det stemmer at vi for en tid tilbake fremla et forslag til pris og vilkår for den nye kanalen, men at Canal Digital ikke ville gå med på avtalen. Nå er det ennå ikke forhandlingene helt avblåst, og jeg tror vi i fremtiden vil komme til enighet, slik at flest mulig i Norge får mulighet til å se høyoppløste bilder fra oss, avslutter Indrøy.


Vi kommer forløpende med mer informasjon.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen