Canal+ tar til motmæle

Canal+ har sikret seg rettighetene til Premier Leauge-fotballen, og distribuerer kampene via flere kabel-TV-leverandører, Canal Digital på parabol, RiksTV og på IPTV. Nylig lanserte Canal+ også en web-TV-løsning for deg som ikke har tilgang til Canal+ Sport-kanalene på TV; streaming av kamper via internett. Løsningen virker solid rent teknisk, men blir raskt overskygget av en ting: prisen.
Å måtte betale 159 kroner for å se en fotballkamp på nettet, anser vi å være en horribel pris å betale. Canal+ har likevel sine grunner for prissettingen.
Utnyttelse
At fotballrettigheter koster penger er ingen hemmelighet. Vi lurte likevel på hvorfor prisen på Csports var betraktelig høyere enn snittprisen du betaler per kamp med et TV-abonnement.

- Sportsrettigheter har en høy pris og spesielt Premier League – verdens beste fotballiga. Prisene på Csports er satt etter en helhetsvurdering og for å utnytte rettighetene for Premier League på best mulig måte, sier PR-ansvarlig Nina Engh i Canal+ til Teknofil.no.

 
(Artikkelen fortsettes.)
 
Ingen kommentar
Vi ser poenget, og for Canal+ sin del har det ingenting å si om ti kunder kjøper en kamp til 159 kroner, eller om flere kunder gir samme omsetning ved en lavere pris per kamp. Det er likevel trist for fotballfansen som endelig har fått en lovlig, norsk web-TV-tjeneste som viser Premier League, at de må ut med en slik sum for å bruke tjenesten. I en krass kommentar til prisen på web-TV-fotballen på Csports, uttrykte denne artikkelforfatteren misnøye over at de tar dobbel pris av det ViasatOnDemand tar for Champions League-fotball. Hos ViasatOnDemand web-TV koster det 79 kroner per kamp, som vi også oppfatter som litt i dyreste laget. Med en pris på rundt 50 kroner per kamp ville neppe fotballfansen ynket seg, tror vi. Til tross for den høye prisen Canal+ tar, har likevel norske brukere tydd til deres web-TV-løsning for å få med seg kamper fra Premier League. Canal+ er i alle fall fornøyd med starten.
- Vi er godt fornøyd med salgstallene så langt. Vårt salg på Csports første helgen er doblet i forhold til tidligere salg av sport på web-tv – og hoveddelen av alle salgene var Premier League, sier Engh.
ViasatOnDemand krever 79 kroner per kamp på Champions League (som også er dyrt) – er Premier League-kamper verdt dobbel pris av dette?
- Hvordan de andre medieaktørene priser sine produkter ønsker vi ikke å kommentere, svarer hun.
TV-abonnement
Vi ser at den tilsvarende tjenesten i Sverige fra Canal+ har rabattordninger for deg som vil se et større antall kamper. En slik løsning kunne reddet tjenesten også i Norge, men det må vi tilsynelatende se langt etter.
- Det tilbys foreløpig ikke klippekort, måneds- eller årsabonnement på Csport. Men kan man se inntil ti kamper i uken fra Premier League på Canal+ sine sportskanaler – et TV-abonnement på sportspakken koster 239 kroner per måned, opplyser Engh.
Vi konfronterer Canal+ med forumkommentarene fra forrige artikkel, der tre av våre lesere også blir skremt av det skyhøye prisnivået på enkeltkamper.
- Prisen for en Premier League-kamp på Csports er 159 kroner. CSports gir seere som ikke er i nærheten av en TV mulighet til å følge Premier League direkte, så lenge man har en PC og en egnet internettforbindelse. Ønsker man å følge Premier League fast anbefales et TV-abonnement på Canal+ Sport (239 kroner per måned) der man også får mer fotball på kjøpet – som for eksempel La Liga, Serie A, Eredivisie og Carling Cup, sier Engh.

(Artikkelen fortsettes.)
Anbefales ikke
Canal+ vil med andre ord fraråde deg å velge deres web-TV-løsning dersom du vil følge Premier League på fast basis – da bør du heller bestille kanalpakken til Canal+ via din kabel-TV-leverandør eller Canal Digital på parabol. Csports er ikke et fullverdig alternativ til kanalpakken til Canal+ Sport på TV; Det er en tjeneste som primært er beregnet på deg som MÅ få med deg en kamp i ny og ne uten tilgang til den nevnte kanalpakken på TV. Engh i Canal+ gir oss likevel et snev av håp om at prisnivået kan bli mer fornuftig etter hvert.
- Vi er fornøyde med å kunne tilby fotballinteresserte i Norge muligheten til å se Premier League på web. Vi vil kontinuerlig vurdere pris og tilbud, og videreutvikle CSports. I tillegg til Premier League, tilbyr vi et utvalg kamper fra blant annet La Liga, Serie A, Eredivisie og Carling Cup, avslutter hun.
Vår oppfordring til Canal+ blir da å ta til fornuft og senke prisene på Csports ved første anledning som byr seg. En fotball-kamp -selv på øverste internasjonale nivå - burde ikke koste mer enn en femtilapp å se på nett, synes vi.
Hva er du villig til å betale for å se en fotball-kamp via web-TV? Kommenter i forumfeltet under artikkelen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen