Cameron med ny storfilm

Filmen som heter ”Avatar” skal ha premiere i 2009, og utspiller seg i en blanding av levende handling og dataanimasjon for å fortelle historien om en gruppe mennesker som sloss mot befolkningen på en planet langt unna.

Utenom en liste med relative ukjente skuespillere som skal være med så langt, er det lite som er kjent om filmen. Sci-fi-eventyret er beregnet å koste 190 millioner dollar, noe som blir den nette sum av 1,2 milliarder norske kroner.

Største kassasuksess noensinne

Camerons "Titanic" fra 1997 var verdens største kinosuksess gjennom tidene, og vant 11 Oscar, blant annet for beste film og beste regissør. Filmen spilte inn 11 milliarder kroner verden over.

Cameron forteller til Hollywood Reporter at det nok ikke blir så mye problem med filmingen av denne filmen som med "Titanic", som hadde mange vanskelige effektopptak og som fikk utsatt premiere flere ganger.

Dyre effekter

Det som kommer til å være den store utgiftsposten for filmen, er dee banebrytende dataanimerte spesialeffektene Cameron håper vil bruke.

– Målet mitt er å lage en film som får publikum til å føle seg slik vår generasjon følte da vi så "2001: en romodyssé, sier suksessregissøren.

Filmingen begynner i Los Angeles i april, og australske Sam Worthington skal spille hovedrollen.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen