Anmeldelse Call of Duty: Black Ops II

En fest for de skyteglade

Black Ops II det mest spennende innslaget i Call of Duty-serien på lenge.

[Gamer.no]: En verden på randen av global krise. Flinke og fyrrige soldater som kriger mot urettferdighet og ondskap, hverandre og seg selv. Soldater som sier påtatt mye «fuck», «shit», og som lirer av seg militære forkortelser og kleine macho-blødmer hyppigere enn tabloidene gir oss oppdateringer om Hanne Sørvågs kjærlighetsliv. Og eksplosjoner — mange, mange eksplosjoner. Joda, Call of Duty er tilbake igjen, i år som i fjor. På godt, og på vondt.

Revidert flerspiller

Flerspillerdelen eri bunn og grunn fremdeles er den samme tredemøllen skaperne har tvunget spillerne til å løpe på helt siden Call of Duty 4: Modern Warfare ble sluppet i 2007. Du belønnes for så å si alt du foretar deg, kommer deg stadig opp i erfaringsnivå, og låser opp flere og flere rifler, duppedingser og hjelpemiddel til kampbruk, samt en horv med utseendeendringer og emblemer. Den finslipte progresjonen gjør at hver eneste flerspillerkamp resulterer i en følelse av å ha oppnådd noe.

Spill mot andre på ditt eget nivå

Treyarch har implementert et nytt ligasystem for de som ønsker å matches med spillere på ens eget nivå. Her spiller man først fem kvalifiseringsrunder for å se hvordan en ligger an, før man dumpes inn i ligaer basert på ferdighet. Det hele minner veldig om hvordan StarCraft II rangerer sine spillere. På nåværende tidspunkt er det litt vanskelig å se om denne matchingen fungerer som planlagt, ettersom det tar litt tid før systemet balanserer seg selv ut.

Skreddersy din egen soldat

Den andre flerspillernyvinningen er det nye utstyrssystemet som lar deg klabbe sammen hva du ønsker å ha med deg ut i felten. Måten dette håndteres på i Call of Duty: Black Ops 2 er at du har ti poeng totalt som du kan benytte deg av til å plassere ut hvilke våpen, tillegg, granater, «perks» og andre duppedingser. Hver ting tar opp ett poeng, slik at du må velge og vrake hva som skal bli med.

Ingen store overraskelser

Flerspillerdelen er ikke alene om å ha fått en liten oppussing — også enspillerkampanjen har flyttet litt om på systemene, og byr på noe som skiller seg litt fra seriens vante miljø.

Handlingen foregår denne gangen i to forskjellige tidsperioder. Vi får se hva som skjedde med Alex Mason på 70- og 80-tallet i årene etter begivenhetene i Black Ops, samtidig som Alex’ sønn, David Mason, utkjemper en relatert konflikt i 2025. De to historiene bindes sammen av den pensjonerte Frank Woods som bruker store deler av spillet på å fortelle David røverhistorier om hans far.

Den beste skytefølelsen så langt

Treyarchs robuste trekløverpakke med enspillerdel, flerspillerdel og zombiedel byr på svært varierende opplevelser mellom seg. Den evinnelige flerspillerprogresjonen med nivåbygging og utstyrshøsting er vanedannende som alltid, og det er fremdeles gøy å spille de mangtallige spillmodiene sammen med venner og ukjente. Skytefølelsen er Treyarchs beste så langt, og kartene er også studioets topp.

Enspillerdelen sakker litt mer akterut, men makter også å by på en del interessante deler. En god spenningskurve hjelper med å geleide spilleren gjennom halvlabre oppdrag, og det overveldende adrenalin-spetakkelet er som alltid til stede. Om bare Treyarch kunne ha skrevet et godt manus også. Zombiemodusen forandrer ikke på mye, men greier neppe å overbevise tvilere til å hoppe over i zombieland med det første.

Det mest spennende innslaget på lenge

Call of Duty: Black Ops II byr ikke på noen store overraskelser, men føyer seg fint inn i serien som en naturlig utgivelse. De små nyvinningene gjør spillet til seriens mest spennende innslag på lenge, og den mektige flerspillermodusen, som er blant seriens beste, vil nok mette skytesultne spillere i lang tid fremover.

Call of Duty: Black Ops II er i salg for Xbox 360 (testet), PlayStation 3 og PC.

Dom Xbox 360: 7/10 GODT

Vil du vite mer?
Les hele anmeldelsen av Call of Duty: Black Ops II på Gamer.no »

Les også: Anmeldelse: Call of Duty: Black Ops

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen