Cacheløse "Shelton" blir integrert?


En kompakt "Shelton"-basert løsning
(Bilde: HKEPC)

Intels cacheløse Celeron-prosessor med kodenavn "Shelton" skulle konkurrere med AMDs aller billigste Duron- og XP-prosessorer i Asia. Mye tyder nå på at de også kan være grunnlaget for en helt ny type datamaskin, som kjennetegnes av ekstrem minimalisme såvel som ekstremt lave priser.

Dersom bildet over fra HKEPC er genuint, kommer "Shelton" til å bli fullstendig integrert i et slags Mini-ITX-kort, ikke ulikt det VIA har drevet med lenge. Intels vri får passiv kjøling og mange standardkomponenter for minne- og periferi, men mangler samtidig "legacy"-kontakter som serie- og skriverporter. I stedet ser det ut som om Intel nøyer seg med USB-, lyd- og VGA-kontakter.

Forskjellen på "Shelton"-plattformen og VIAs alternativer vil nok først og fremst være prisen, ettersom Intel har minimalt med porter og utstyr på kortet.

Ytelsen og prisen på den integrerte prosessoren ventes også å være ekstremt lav, ettersom den vil bruke en cacheløs Celeron-kjerne på 1 GHz - antakelig prosessorer som blir forkastet i vanlig produksjon. I følge tidligere rapporter skal den nå prøves ut i Vietnam og to andre, ukjente land i Asia.

Med tanke på formfaktoren, prisen og selskapet som står bak, virker det ikke lenger like usannsynlig at "Shelton"-løsninger også kan dukke opp i Norge med tid og stunder.

(Kilder: HKEPC)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen