CA kutter 1000 stillinger

Ganske nylig postet CA meget gode salgstall og profitt for det siste kvartalet. Nå meldes det fra selskapet at de kommer til å omstrukturere staben og kvitte seg med nær 8 prosent av de ansatte. Dette betyr i praksis omtrent 1000 personer.

Ifølge et brev fra ledelsen til de ansatte vil konsolideringen av stillinger bety at man er bedre rustet mot konkurranse.

I de siste kvartalet rapporterte CA et overskudd på 233 millioner dollar med en total omsetning på rundt 1,13 milliarder dollar. Mange mener det derfor er litt besynderlig at CA gjør disse grepene såpass kort tid etter, men kanskje ser man ting i glasskulen på softwaremarkedet som ikke er innlysende for andre?

Cloud-begrepet kommer definitivt til å skape en del utfordring for softwarebransjen som i mange tilfeller lisensierer basert på prosessorkjerner eller andre fysiske enheter.

Når infrastrukturen blir virtuell og på toppen av det hele flyter mellom datasentere og kontinenter i større grad enn tidligere, vil det også bli utfordringer med de tradisjonelle lisensmodellene. Det er mye mulig CA ser at marginen på software vil synke pga. mer fleksibel infrastruktur. I verste fall blir salgsmarginen den samme, men man må kanskje bruke en del ressurser og kostnader på å sy om lisensmodellene.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen