Bytter ut Itanium med EM64T


HP Workstation xw6200 med EM64T

Ifølge en talskvinne for HP til X-bit labs kommer selskapet til å droppe arbeidsstasjoner basert på Itanium 2-prosessoren. Grunnen sies å være et ønske fra kundene og analyser som sier at x86-64 er riktig vei å bevege seg. Fordelen med EM64T er at systemet er kompatibelt både med eldre 32-bits programpakker og nye 64-bits applikasjoner.

For Hewlett-Packard, og de fleste andre, vil det trolig være lettere å selge et system som er kompatibel med dagens applikasjoner og i tillegg har ekspanderingsmuligheter på 64-bit. Ulempen med Itanium-plattformen er først og fremst at man må over på spesialsydd programvare, noe som selvsagt medfører mye jobb i en eventuell migreringsfase.

HP har foreløpig ingen planer om å tilby desktop-maskiner basert på AMD64-plattformen. Selskapets Itanium-servere vil forbli urørt av denne strategien, ihvertfall inntil videre.

Vi skrev tidligere denne måneden om at EM64T truet Itanium sin eksistens. Dette tilfellet er et godt eksempel på at Intel sin produktportefølge på 64-bit faktisk kan stikke kjepper i hjulene for hverandre. Uansett vil nok Intel tjene gode penger på dette ettersom HP etter all sannsynlighet vil selge langt flere EM64T-systemer enn Itanium i desktop-markedet.

(Kilder: HP, X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen