Bytter ut dagsavis med nett

I Madison Wisconsin er utviklingen i ferd med å gjøre et kraftig innhogg i innbyggernes medievaner. Etter 90 år legges nemlig papirutgaven av dagsavisen The Capital Times ned.

I stede vil redaktørene satse fullt og helt på nett.

90 års historie på papir
Avisen ble grunnlagt under første verdenskrig og har helt frem til nå brakt daglige nyheter til lokalbefolkningen. Nå er det derimot slutt på dagsoppdateringen. I stede vil redaktørene satse på kontinuerlig oppdatering på nett.

Avisen har lenge slitt med labre opplagstall, og ser nå liten grunn til å komme ut på papir. De mener dette vil spre seg til andre aviser.

Vi så at lesertallene var i ferd med å synke så mye at vi lurte på vår egentlige relevans. Vi er litt kjappere ute enn andre, men dette er en generell trend som også foregår andre steder, sier ansvarlig utgiver, Clayton Frink, ifølge New York Times.

Ifølge New York Times er en slik utvikling typisk for amerikanske småbyer med to forskjellige aviser. Den ene takler ikke utviklingen og må enten gi opp, eller finne nye løsninger. Lignende tendenser har vi også sett i Norge de siste årene.

Gir ikke helt slipp på papir
The Capital Times gir likevel ikke helt slipp på papirformatet. Til det har de alt for mye historie i veggene. Avisen vil fortsatt komme ut med et ukentlig papirmagasin og en underholdningsoversikt.

Magasinet og oversikten vil bli distribuert sammen med konkurrenten The Wisconsin State Journal.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen