Bytter ut kokebok med nettbrett på kjøkkenet
(Bilde: Shutterstock 127687226)

Bytter ut kokebok med nettbrett på kjøkkenet

Brukervanene har endret seg raskt, viser undersøkelse.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Seks av ti nordmenn finner helst oppskriftene på nettet når de skal lage mat hjemme, viser en fersk undersøkelse gjort av YouGov på vegne av Elkjøp.

64 prosent svarer at de oftest finner oppskriftene på nettet når de lager mat på kjøkkenet, mens bare 23 prosent fortsatt sverger til den gode, gamle kokeboken. I den yngste målgruppen, personer i alderen 18-34 år, velger hele 80 prosent skjerm fremfor papir.

Kjøkkenansvarlig Jenny Nordendahl i Elkjøp.
Kjøkkenansvarlig Jenny Nordendahl i Elkjøp.Foto: Elkjøp

– Undersøkelsen bekrefter det vi har trodd. På nettet finner man oppskriftene kjapt, og nettbrettet ligger aldri langt unna. Folk vil prøve nye retter de ser i matprogrammer på TV, og da nytter det sjelden å lete i kokeboka etter den riktige oppskriften, sier kjøkkenansvarlig Jenny Nordendahl i Elkjøp i en pressemelding.

Stor pågang på Matprat.no

Nettstedet Matprat.no opplevde ifølge pressemeldingen en besøksrekord med 1,6 millioner unike brukere i løpet av én måned. 

– Vi merker at pågangen bare vokser, og desember er toppmåneden. Folk velger nettet fordi det går mye raskere å google seg fram til en oppskrift enn å tråle gjennom flere kokebøkers innholdsfortegnelser. Valgmulighetene er enorme på internett, sier kommunikasjonssjef Åse Kringlebotn i Matprat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt. 

iOS-appen »En visuell kokebok» er en av mange oppskriftsapper til nettbrett.
iOS-appen »En visuell kokebok» er en av mange oppskriftsapper til nettbrett.

Det er imidlertid ikke helt slutt på kokebøker. 

– Markedet for kokebøker er veldig stabilt. Dette er flotte gjenstander som folk vil lese på senga, kose seg med og drømme seg bort i. Og så handler det om estetikk, og der ligger vel nettet litt etter, sier forlegger Lars Røtterud i Gyldendal.

Røtterud forteller at de tar nettbrettutfordringen på alvor, og at forlagsbransjen i større grad bør tenke i nye baner – som ved å kombinere bok og nett.

Ifølge stiftelsen Elektronikkbransjen ble det solgt 950 000 nettbrett i Norge i fjor, som er en oppgang på 90 prosent fra året før. 

Bruker du nettbrett når du lager mat? 
Her er våre favoritt-mat-apper! »

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen