Bytt til 4G/3G-modem gratis

Har du kjøpt 4G fra NetCom till 699 kroner per måned er det slik at du bruker et eget 4G-modem der du har dekning (kun i Oslo foreløpig), men i salgspakken ligger det også et 3G-modem som gir deg mobilt bredbånd ellers i landet. Men NetCom har hele tiden sagt at det kommer et USB-modem som har støtte for både 4G og 3G (og 2G), og at deres kunder kan få bytte til dette modemet når det kommer. Det betyr altså at du bare trenger det ene modemet, og i teorien skal du kunne surfe sømløst mellom et område der det er 4G-dekning og der det kun er 3G/EDGE-dekning – for eksempel på bussen.
Samsung skriver nå i en pressemelding at det nye modemet er klart, og at NetCom kan vente den første forsendingen i 2. kvartal, altså før sommerferien.
Gratis bytte
Med mobilt bredbånd via 4G i stedet for 3G får du langt høyere hastigheter – i utgangspunktet på høyde med fastnettsbredbånd (ADSL). Foreløpig har imidlertid NetCom, som første tilbyder i verden, kun 4G-dekning i Oslo. Derfor inngår mobilt bredbånd via 3G-nettet i abonnementet også, slik at disse kundene kommer seg på nett utenfor hovedstaden. Fordelen med det nye modemet som Samsung lanserer er altså at de som har et 4G-abonnement hos NetCom slipper å bytte til et eget 3G/EDGE-modem når de skal surfe utenfor Oslo by.
Kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i NetCom bekrefter i en SMS til Mobilen.no at alle 4G-kunder får byttet til det nye modemet kostnadsfritt.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen