(Bilde: Istockphoto)

Bytt operatør på dagen

Nå slipper du å vente opptil en uke på å få lavere telefonregning.

I dag kan det ta opptil sju virkedager å bytte til en annen og billigere mobiloperatør hvis du vil ha med deg det gamle telefonnummeret ditt. Det skal det nå bli slutt på.

Fra og med 1. mars 2013 vil du kunne begynne å ringe med den nye mobiloperatøren du har valgt allerede etter 16 timer. En samlet telebransje og Post- og Teletilsynet har nemlig blitt enige om nye rutiner for nummerportabilitet, som innebærer at kunder som ønsker å bytte operatør kan gjøre det mye raskere enn i dag.

Post- og teletilsynet skriver i en pressemelding at reglene for portering har vært en vesentlig bidragsyter til konkurransen i telefonimarkedene. Bare i juli i år ble 55 800 mobilnumre flyttet fra en operatør til en annen, og antallet mobilporteringer har økt jevnt og trutt siden ordningen ble innført i 2001.

Torstein Olsen i Post- og teletilsynet.
Torstein Olsen i Post- og teletilsynet.Foto: Post- og teletilsynet

Historisk effektivisering

Direktør Torstein Olsen i Post- og teletilsynet er tilfreds med at bransjen og tilsynet nå har klart å komme frem til nye rutiner.

– Dette er faktisk en historisk effektivisering for kundene, og jeg er glad for at bransjen allerede nå viser handlingsvilje til å komme fremtidige krav i møte, sier Olsen.

Innen utgangen av 2012 vil det ha blitt portert totalt seks millioner mobilnummere, ifølge Post- og teletilsynet.

Må svare innen fire timer

I dag har den gamle operatøren opptil to virkedager på å reagere hvis du ber om å få flyttet telefonnummeret til en ny operatør. Disse to dagene inngår i de sju virkedagene som er makstiden det skal ta å få flyttet over nummeret.

Med de nye reglene vil operatøren ha en responstid på maks fire timer.

Og snart kan det gå enda raskere å bytte operatør. Målet er at operatøren din kun skal ha åtte timer tilgjengelig, inkludert to timer responstid, før porteringen skal være gjennomført.

Bytte til noe billigere? Prøv priskalkulatoren Ringepriser nå

(Kilde: Post- og teletilsynet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen